Acum citesti
Raport de cursă – Tare ca Piatra 2015

Weekendul trecut a avut loc la Piatra Neamţ Tare ca Piatra, unul din cele mai importante evenimente sportive din România, unul din puţinele festivaluri încă existente care reuneşte sub acelaşi acoperiş nu mai puţin de 6 sporturi! Downhill, cross country mtb, skate, role, bmx şi streetball ca să nu mai punem la socoteală şi organizarea mega-petrecerii de final. Freerider a fost la faţa locului însă din păcate corespondentul nostru, Filip Ciurel, a avut un mic accident în timpul antrenamentelor de downhill aşa că nu ne poate povesti cum a fost.

tare ca piatra 10 TCP 2015 09

În schimb organizatorii, prin Delia Ilisei – Marketing & PR Manager, care s-a ocupat de mare parte din organizarea acestui eveniment de două zile, ne povesteşte pe scurt care a fost atmosfera la această a 10a ediţie aniversară a festivalului Tare Ca Piatra.

„Vorbesc in numele tuturor cand spun ca noua ne-a placut aceasta editie de TARE CA PIATRA si ne bucura extrem de mult feedback-ul concurentilor, asta facand sa merite pe deplin cele 6 luni de munca. Eforturile noastre au fost axate pe compensarea lipsurilor editiei trecute si suntem de parere ca asta a putut-o observa toata lumea. Din nefericire, am avut parte si de incidente si de probleme aparute in ultimul moment, probleme neprevazute, dar pe care ne-am straduit cat am putut noi de mult, sa le rezolvam cat mai bine.

tare ca piatra 10 TCP 2015 04De la an la an, notam si luam in considerare fiecare sugestie, si suntem total de acord ca mereu va fi loc de mai bine, dar TARE CA PIATRA nu e despre perfectiune. TARE CA PIATRA e despre o minivacanta la munte, e despre mai multe sporturi in paralel, e despre spectacol, pentru concurentii de toate varstele, pentru public si pentru oras, despre revederea cu prietenii din toata tara, despre cat mai multa distractie si creare de amintiri. E despre apropierea dintre organizatori si participanti, despre crearea de legaturi, dorinta de a te reintoarce si a-l astepta cu nerabdare.

Acestea fiind spuse, ne bucuram ca v-am avut alaturi, ca v-ati distrat asa cum ati facut-o si ne vedem la Tare ca Piatra 11!

tare ca piatra 10 TCP 2015 08De asemenea, ii uram insanatosire grabnica si recuperare cat mai scurta prietenului nostru, Filip Ciurel!

Dorim sa multumim inca o data tuturor celor care si-au adus aportul la organizarea acestei editii aniversare, si fara de care evenimentul nu ar fi fost posibil:

  1. Mulțumim tuturor partenerilor și sponsorilor ‪TCP10, pentru tot sprijinul oferit!
    2. Mulțumim tuturor participanților de la toate cele 6 probe pentru că ne-au onorat cu prezența și în acest an!
    3. Mulțumim echipei zefiro.ro pentru partea de web design!
    4. Mulțumim ARGO, responsabili cu grafica acestei ediții, pentru o imagine impecabilă!
    5. Mulțumim lui Argatu și celor de la Bass Turbat, headlinerii party-ului TCP10!
    6. Mulțumim echipelor de Salvamont, prim ajutor si Jandarmeriei pentru păstrarea ordinii pe durata estivală!
    7. Mulțumim Sony – Action Cam pentru sprijin și asistență în realizarea materialelor video!
    8. Mulțumim echipei de cameramani și fotografi care au surprins întregul eveniment.
    9. Mulțumim echipei cronometraj.ro pentru asistență la proba de Downhill!
    10.Mulțumim juriului, comentatorilor și arbitrilor pentru buna desfășurare a probelor!
    11.Mulțumim publicului pentru participare și pentru atmosfera creată!
    12.Și nu în ultimul rând, mulțumim echipei de aproximativ 70 de voluntari care ne-au ușurat munca și fără de care nu am fi reușit!”

 

Dar pentru a fi impartiali iata si parerea catorva concurenti inscrisi la proba de downhill.

La intrebarea “Cum ti s-a parut TARE CA PIATRA 10?”, cativa rideri au raspuns:

  1. Paca Sergiu – locul II Masters

A fost bine, si eu sunt carcotas de obicei. Traseu lucrat fain, ca si anul trecut de altfel, doar ca anumite modificari trebuie rafinate sau ar trebui revenit spre ce era anul trecut. Nu e doar parerea mea, saritura aia de la masuta era greu de dat, nu aveai cum sa iei viteza, iar kikeru de la cea de sus, de dupa start ziceau unii ce o si dadeau ca te arunca prea in sus. Eu am incercat-o o data si dupa ce am scapat cu viata, m-am lasat pagubas ;)). Asa, un alt detaliu legat de traseu, care repet in general a fost foarte bine, e finish-u’. Si nu pentru ca eu am fost printre cei ce a cazut acolo. Tot asa, sunt mai multe „voci” ale riderilor. Acolo trebuie gasita o solutie. Una ar fi un pod de lemn peste drum, asa nu inchizi nici traficul. Dar e un element scump si care necesita sa fie construit. Am fo’ si eu implicat in organizarea unui concurs recent si stiu ca astea costa. A fost bine ca a fost o ora in plus de antrenamente sambata, desi nici doua nu stricau…pana pe la 12. asta ar fi insemnat premierea la 18 ceea ce e ok, oricum la voi lumea sta in general pt party, nu se prea grabeste nimeni sa ajunga acasa.

Am ajuns si langa Skatepark vreo juma’ de ora si mi-a placut ce am vazut si acolo.

Personalul de la gondola (care nu e al vostru) e in general ok da au si ei oile lor negre. Ma gandeam daca in colaborarea voastra cu primaria sau cu cine detine gondola, daca nu ati putea sa discutati ca in weekendul concursului, o data pe an, prioritate sa aiba riderii, sa zicem doua gondole la una de pietoni, si treaba asta sa fie promovata si anuntata impreuna cu concursul, ca sa nu fie nimeni surprins cand ajunge la gondola in weekendul concursului. Doar o idee 🙂 .

  1. Parau Sorin – locul I Seniori

Concursul a fost foarte frumos,vremea a tinut cu noi si traseul s-a uscat atat cat era nevoie sa ai cea mai buna aderenta. Modificarile aduse traseului au fost bune. Eu m-am simtit foarte bine pe traseu si am reusit in finala o tura aproape fara gresala. Ce m-a dezamagit si anul acesta a fost cronometrarea care a fost foarte proasta. In rest organizarea buna si ca de obicei, distractie multa la Piatra Neamt.

  1. Bonta Remus Cristian – locul III Seniori

M-am simțit foarte bine la voi. Organizatorii foarte de treaba și prietenoși. Vineri în ziua de antrenamente am avut o peripeție pe care nu o sa o uit foarte curând. Am reușit sa folosesc o contrapanta pe post de piscina. Mai exact am sărit în cap. Din fericire am scăpat cu o mica lovitura la umăr și o durere scurta de cap. În calificări am fost uimit deoarece am reușit sa scot cel mai bun timp. Finala a fost una foarte interesanta. Am încercat sa merg cat mai relaxat și asta s-a văzut. M-am simțit extraordinar alături de Sorin și Geza pe podium.

  1. Ignat Dragos – locul I Juniori

Pai as putea incepe cu atmosfera, care dintotdeauna a fost una foarte placuta, lume prietenoasa, care chiar iti ridica moralul, un concurs care imbina sportul cu distractia, party-ul de sambata seara fiind unul foarte reusit. Iar acum, incepand cu proba de DH, proba pentru care am fost cel mai entuziasmat, aici pot spune ca organizarea a fost chiar reusita, cronometrarea fiind si ea relativ ok, deoarece la start se puteau pierde sau castiga ceva sutimi, tocmai din motivul ca nu exista o poarta (celula). Legat de traseu, acesta a fost unul rapid, destul de sketchy si foarte tehnic. Overall pentru mine acest eveniment este unul de suflet, fiind si unul dintre cele mai reusite la care am reusit sa particip pana in momentul de fata. Imi aduc aminte cu placere de fiecare editie de la TCP 7 incoace, atunci fiind si primul an in care am participat.

  1. Moisil Matei – locul III Juniori

Pai traseul de la TCP mi s-a parut foarte fain, tehnic si cu flow.

Am ramas cu o impresie foarte faina care ma face sa vreau sa particip si la anu’. Organizarea a fost destul de ok, mai ales la party. Deci cu alte cuvinte, TCP e pe departe unul dintre cele mai tari evenimente ale anului. 

 

  1. Toma Razvan – Seniori

Mi-a placut foarte mult TCP 10! Timp de 3 zile cat am stat acolo, am facut ceea ce as vrea sa fac in fiecare zi: am mancat, m-am dat cu bicicleta pe un traseu fain, am baut si seara m-am distrat la afterparty. Ca un punct negativ, unele dintre modificarile aduse traseului de DH nu prea isi aveau rostul, traseul era foarte fain si acum 2 ani cand am mai participat la TCP 8. Cronometrarea putea sa fie si mai buna; timpul meu real era cu 3s mai mic (cel putin asta reiese din filmarea facuta de mine in tura finala). Toate ca toate, dar a fost un weekend de dat si de distractie, asa cum toate ar trebui sa fie. Felicitari organizatorilor ca si-au dat siliinta sa faca cel mai fain eveniment din tara! Speram ca TCP 11 sa fie si mai tare.

  1. Achim Marian – HardTail

Ca să zic așa, concursul “Tare ca Piatra”, îmi lasă impresia că e un fel de zilele orașului, unde toată lumea sărbătorește sportul extrem și distracția. Acum știu că oamenii de acolo mai au și alte treburi decât să ne vadă pe noi cum ne rupem gâtul, dar mie așa îmi place să cred și sunt câteva elemente care-mi sugerează această impresie.

Telegondola

Începând cu acel domn de jos care se ocupă mersul bun al lucrurilor și care este amabil cu noi și ne acordă atenție specială și terminând cu emoția care te ține tot drumul până sus cu gândul la linii, telegondola Piatra Neamț, pentru mine unul, este simbolul acestui festival.

Traseul

Mă dau la concursuri de puțini ani, 2012 marcând prima mea participare la o competiție de DH iar la Piatra sunt a doua oară și consider că sunt oameni mai avizați și cu o expertiză mult mai valabilă decât a mea la această categorie. Pot să-ți spun doar atât: E Roller Coaster! Știi să stai pe biclă? Vrei să încerci un concurs? Începe de aici! Senzație și distracție! Nu mint, te mai dă jos, dar dacă nu traseul ăsta o să te facă să îndrăgești DH-ul, atunci altul nu cred că poate.

Organizarea

Cu organizarea e cam așa: niște oameni tineri și energici care în confruntarea cu anumite metehne omenești, a se citi printre altele și lipsa de cuvânt, rămân tari ca piatra pe drumul lor de a crea un brand care să facă cinste orașului.

În comparație cu anul trecut, la DH lucrurile s-au desfășurat mult mai bine. De data asta fiecare rider s-a dat două manșe și s-a putut pleca la 1 minut. Pentru la anu` aduceți în plus îmbunătățirea cronometrării de la start.

Distracția

Mi-a plăcut Argatu`, să mai vină. DJ-ii au părut puțin amețiți. Sunetul ar putea fi ceva mai bun, în sensul de mai clar.

”Tare ca Piatra” nu e perfect și știm asta. Riderii sunt greu de mulțumit, vremea nu ține de fiecare dată cu el, contrapantele mai cedează și ar mai fi. Totuși, constanța cu care apare an de an de 10 ani încoace în calendare îl fac sigur și predictibil, știi că e acolo. E prietenos și a reușit să dea orașului un aer văratic cu iz de distracție unde ai vrea neapărat să fii.

Să ne vedem la anu`!

  1. Grosu Sebastian – Seniori

Tare ca Piatra 10, a fost una dintre cele mai reusite editii (organizare, atmosfera, voie buna si distractie).

De 5 ani de zile am tot continuat sa fiu prezent la fiecare editie, datorita oamenilor si spiritului competitional. Asa ca ne vedem si la urmatoarea etapa.

Multumesc Delia, pentru ca mi-ai pastrat numarul 1 !

  1. Ciotarla Alexandru – Echipa EVO Bikes

Pai, asa cum an de an venim la Piatra pentru constest, am venit si anul acesta. Ne place, iubim orasul, ne plac oamenii de acolo si nu in ultimul rand, competitia, fiind singura care reuseste sa stranga toti riderii din tara. Concursul a fost unul echilibrat, mult mai bine pus la punct fata de anii trecuti. Organizatorii au avut grija sa puna la dispozitie alimentatia necesara pentru hidratare Cronometrarea a fost si ea mult mai ok fata de anii trecuti, chiar daca in calificari au fost mici neplaceri, dar care pe parcurs s-au remediat. Traseul…a fost acelasi, mai mult sau mai putin, un plus de drop-uri care sincer, au facut departajarea intre rideri. La orice eveniment vor aparea mici imperfectiuni,dar noi alegem sa nu bagam de seama si sa ne bucuram de competitie, aproape singura care a mai ramas an de an in picioare.

Noua ne-a placut si mereu o sa ne placa! Vom sustine in continuare concursul Tare ca Piatra, asa ca ne vedem la anul!

Vezi Comentarii (2)
  • Eu cred ca doamna Delia ar trebui sa urce pe bicla si sa dea o tura de traseu si apoi sa ia cuvantul despre sporturile extreme… Mai bine ramaneti la party ca acolo chiar faceti treaba. Sau poate ar trebui sa mai mergeti si voi la alte concursuri de dh, facute de oameni pasionati de extrem, sa vedeti ce inseamna organizare…Iar voi, freerider, va credeam oameni seriosi. Inainte contau parerile raiderilor, indiferent de clasament, dar vad ca e si in sport ca si in politica. V ati manjit si voi,

  • Salut Alex,
    Ti-am inteles punctul de vedere, dar comunicatul meu nu face nicio referire la traseul de DH sau la vreun alt aspect unde nu am expertiza. Este de la sine inteles ca traseul nu intra in atributiile mele. De traseu este resposabil unul dintre organizatorii evenimentului, el fiind practicant, in echipa sa existand atat coordonatori, cat si voluntari practicanti de DH.
    Chiar si asa, in ultimii 4 ani de zile, eu am fost puntea de legatura dintre participanti si organizatori, si nu doar pe durata estivala, ci pe intreg parcursul anului, si nepracticanta fiind, eu am fost cea care a incercat sa va indeplineasca sugestiile si sa va rezolve cerintele.
    Legat de feedback, nu Freerider a contactat riderii, ci eu, si am avut grija sa contactez in egala masura atat rideri ai podiumului, cat si rideri aleatoriu din clasament, cuvintele lor nu au fost alterate in niciun fel si nu a existat niciun raspuns pe care sa nu-l fi publicat din subiectivism. In prima faza, am contactat mai multi participanti, dar in timpul scurt pe care l-am avut la dispozitie, doar acestia mi-au putut raspunde.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fourteen − thirteen =