Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă…
Dacă te-ai plictisit de „banalele” maratoane mtb din Europa şi mai ales de cele din România, ai acum şansa să dai o fugă până în Islanda pentru a participa la ediţia inaugurală a maratonului mtb pe etape MiM Glacier 360°. Avionul până în Reykjavik te costă 538 euro dus-întors plus bicicleta. Nici nu pare prea mult pentru aventura care te aşteaptă şi trei zile de competiţie la nivel înalt.
Între 16 şi 19 august maratonul din Islanda va duce concurenţii adânc în inima munţilor Islandei. De-a lungul a 3 zile participanţii vor pedala 290 km realizând o buclă în jurul gheţarului Langjökull. În timpul maratonului concurenţii vor avea de înfruntat nu doar diferenţa de nivel, dar şi condiţiile climatice nu tocmai prietenoase în timp ce pedalează în jurul gheţarului, al 2lea ca mărime din ţară. Chiar dacă va fi mijlocul verii temperaturile nu vor fi mai mari de 10°C. Pe de altă parte aflându-te într-o locaţie atât de nordică ziua va avea 18,5 ore! Aşadar timp berechet de pedalat.
Cursa începe de la faimoasele izvoare termale Geysir (de unde toate aceste izvoare îşi iau numele „gheizer”) şi se încheie la cascada Gullfoss de 32m înălţime. De-a lungul traseului concurenţii vor avea de negociat zone cu nisip negru şi câmpuri de lavă, văi luxuriante pline de verdeaţă şi traversări tehnice de râuri (unde vei fi asistat de organizator). După fiecare etapă te vei putea reface complet în piscinele geotermale cu apă fierbinte.
Taxa de înscriere, în valoare de 640 euro, nu este mică însă ai în vedere tot ce se oferă: maraton de 3 zile, mâncare şi hidratare înainte, în timpul şi după cursă în fiecare zi plus drumul înapoi la aeroport după concurs.
Dacă totul este prea scump pentru tine, dar ai vrea să mergi organizatorul oferă înscrieri de voluntari pentru staff-ul tehnic. Dacă eşti ales tot ce trebuie să-ţi plăteşti este biletul de avion dus-întors.
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.