Acum citesti
Maratonul Haiduci şi Domniţe se amână din motive de siguranţă

Concursul de maraton cross country Haiduci şi Domniţe care trebuia să aibă loc weekendul acesta, duminică 11 octombrie, a fost amânat datorită condiţiilor meteo care se anunţă a fi nefavorabile. Noua dată nu a fost încă anunţată, dar organizatorii spun că evenimentul nu va avea loc mai devreme de 31 octombrie. Participanţii înscrişi deja la competiţie sunt rugaţi să păstreze numerele şi cipurile de concurs pentru a putea fi folosite la evenimentul reprogramat. În cazul în care nu veţi putea lua startul în data nou anunţată, din motive obiective, organizatorul asigură o înscriere gratuită la unul din evenimentele viitoare din calendarul Riders Club 2015 – 2016. Mai jos redăm integral anunţul organizatorilor.

Moara-Vlasiei_2013

Competitia Haiduci si Domnite, din calendarul Riders Club, programata pentru duminica, 11 octombrie, cu start din localitatea Moara Vlasiei, va fi amanata.

Decizia a fost luata de MPG, in calitate de organizator, pe baza raportului echipei tehnice, coordonata de Razvan Juganaru, si in urma analizarii cu mare atentie a tuturor aspectelor organizatorice esentiale pentru desfasurarea in siguranta a unei curse de ciclism, cum ar fi: accesul participantilor la eveniment, siguranta / impamantarea elementelor de logistica necesare desfasurarii evenimentului, deplasarea / stationarea / recuperarea voluntarilor de pe traseu, eficienta interventiilor de urgenta, recuperarea participantilor de pe traseu, dar si calitatea marcajelor.

Sunt anuntate ploi si furtuni, scaderi ale valorilor termice pana la 5 grade Celsius, precum si vant foarte puternic, de 30-40 kilometri pe ora, cu rafale ce vor depasi 40 de kilometri la ora, posibilitatea de ameliorare a vremii fiind practic nula. Toate datele au fost verificate constant cu specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie. Acestia, impreuna cu partenerul nostru medical, au sfatuit impotriva sustinerii evenimentului. In aceste conditii, in ciuda eforturilor depuse de echipa tehnica si a ajustarii traseelor, consideram ca acestea nu vor putea face fata capriciilor vremii, iesite din limitele normale pentru aceasta perioada a anului. Astfel, exista riscul ca aceasta competitie sa devina nu doar dificila ci si periculoasa, prin prisma combinatiei de ploaie cu vant foarte puternic, atat pentru participanti, cat si pentru cei aproximativ 100 de voluntari implicati in eveniment. De asemenea, avand in vedere amplasarea zonei de start intr-o zona de camp deschis, serviciile esentiale cu care v-am obisnuit in sistemul de competitii Riders Club vor fi drastic afectate sau vor necesita sa fie eliminate.

Desi suntem dornici sa desfasuram evenimente pline de adrenalina si provocatoare, fiind sustinatori ai practicarii sportului in conditii dificile care pot testa limitele fiecaruia dintre concurenti, consideram ca siguranta participantilor si a voluntarilor este mult mai importanta.

Reamintim faptul ca evenimentele pe care vi le propunem in calendarul Riders Club sunt in egala masura adresate atat celor mai competitivi dintre voi, pentru care vremea reprezinta o provocare, cat si celor care descopera placerea de a pedala in natura si care, in ciuda entuziasmului si a stoicismului debordant, inca nu au pregatirea si experienta necesare pentru a face fata in siguranta unor conditii asa cum sunt cele anuntate, cu un inalt grad de probabilitate, pentru ziua evenimentului.

Data reprogramarii evenimentului va fi anuntata in urmatoarele 2 saptamani, acesta urmand sa aiba loc nu mai devreme de 31 octombrie. Participantii inscrisi in competitia Haiduci si Domnite sunt rugati sa pastreze numerele si cipurile de concurs, din pachetele primite, pentru a putea fi folosite apoi la eveniment.

In cazul in care nu veti putea lua startul in data nou anuntata, din motive obiective, va asiguram o inscriere gratuita la unul dintre evenimentele din calendarul Riders Club 2015 / 2016.

Toate informatiile legate de concurs, precum si alte modificari vor fi anuntate pe platforma online Riders Club, pe pagina dedicata evenimentului Haiduci si Domnite

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 − six =