Acum citesti
Cursa Dunării Călărășene 2015. Fie ploaie, fie vânt, sărbătoarea sportului nu se oprește

A doua ediție a Cursei Dunării Călărășene a avut loc în 12-13 septembrie la Călăraşi, într-un cadru natural deosebit. Cursa de şosea a reprezentat ultima etapă din Road Grand Tour, cea mai importantă competiţie de şosea din România. De asemenea, concursul a găzduit și prima ediţie a Campionatului Naţional de Tandemuri după 1989. Fondul de premii generos format din 4.000 euro, probele din care au putut alege atât începătorii cât și avansații, decorul natural superb: iată câteva motive pentru participanți să uite de ploaia de sâmbătă și să se bucure de soarele de duminică.

cursa dunarii calarasene 2015 01 soseaLa Cursa Dunării Călărășene, participanții au putut alege una sau mai multe dintre cele cinci probe, în funcţie de gusturi (şosea/offroad) şi de vârstă (probe pentru copii, juniori şi adulți).

Sâmbătă, 12 septembrie, a fost „Ofensiva asfaltului”, cu cursa clasică de 78 km, ultima etapă din Road Grand Tour, câștigată de Marius Petrache, urmat de Daniel Crista și Vlad Dobre.

cursa dunarii calarasene 2015 04 soseaCampionatul Naţional de Tandemuri, la prima ediţie din 1990 încoace, a fost organizat în parteneriat cu Asociaţia Tandem. La competiţia de tandemuri au participat, în premieră în România, 10 echipaje în componenţa cărora au existat 10 nevăzători care au pedalat împreună cu 10 persoane valide pe o distanţă de 45 de km. Astfel s-a facut un nou pas în demersul de a susţine integrarea persoanelor cu deficienţe prin intermediul sportului. Cursa a fost câștigată de echipa Electrosoft, urmată de Tandem Arena 3 și Pontes 6.

A plouat pe tot parcursul probelor, dar asta nu i-a împiedicat pe concurenți să fie prezenți alături de susținătorii lor. La final, cu toții s-au bucurat de saramură cu mămăligă și de premiile în bani și obiecte.

„Asaltul insulei” s-a dat duminică, 13 septembrie. Cursa insulei (53 km) a fost o cursă offroad unică în România: a început cu traversarea Dunării (Braţul Borcea) cu barca, iar startul și finișul au avut loc pe Plaja Mare din Călăraşi. La MTB, câștigătorii au fost: Marc Sandu, Leonard Barbu și Mihai Cristian Dan. Cursa de familie a avut un traseu de 3 km și s-a desfășurat prin pădure. Podiumul a fost format din: Stanca, Tot cei mai buni și Focus Free-Rider. Cursa prichindeilor a fot cea care a încheiat cu succes cea de a doua ediţie a Cursei Dunării Călărăşene.

cursa dunarii calarasene 2015 08 mtb

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Călăraşi, prin Centrul Cultural Judeţean Călăraşi, cu sprijinul Clubului Sportiv Smart Atletic. Printre partenerii acestei ediţii: Călăraşi Cycling Team, Road Grand Tour, Asociaţia Tandem.

Rezultatele complete, fotografiile și clipurile video pot fi găsite la:

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty + five =