Acum citesti
Banat Mountain Bike Maraton revine, după 3 ani!

Ne face plăcere să anunţăm că după o pauză de 3 ani Banat MTB Maraton revine, mai mare şi mai complex. Mai complex pentru că evenimentul face parte acum dintr-un plan mai amplu de dezvoltare turistică a zonei. Organizatorii, Bike Attack Reşiţa, urmează să dezvolte un proiect susţinut de programul România – Serbia IPA Cross-border Cooperation Programme finanţat de Uniunea Europeană prin care se urmăreşte promovarea cicloturismului în zona Clisura Dunării.

bike attach resita 01Întreg proiectul, denumit „Poteci pentru ciclismul montan în regiunea Banat”, se desfăşoară în perioada Octombrie 2015 – Octombrie 2016 ca un parteneriat între Primăria Berzasca, România (ca lider de proiect), Primăria Golubac, Serbia şi Asociaţia Bike Attack, România.

bike attach resita 02Până în 2012, când avut loc ultimul maraton Banat MTB Maraton, Bike Atack a organizat 8 ediţii. A 9a ediţie, de anul acesta, va avea loc în weekendul 9-11 septembrie. Cu siguranţă maratonul va avea loc o singură zi însă cele 3 în total sugerează că organizatorii pregătesc un festival desfăşurat timp de trei zile.

Traseele nu sunt încă stabilite, diferenţa de nivel nu a fost calculată însă Cătălin Gavrilă de la Bike Attack Reşiţa ne-a spus că vor exista trei opţiuni de concurs cu trasee de aproximativ 30, 50 şi 80km.

banat mtb maraton 2012 sursa velosportoradea.ro
Banat Mountain Bike Maraton 2012. Sursa velosportoradea.ro

Aşadar câte unul pentru aproape orice nivel de antrenament. Traseele vor fi amenajate şi marcate prin proiectul menţionat mai sus. Banat MTB Maraton 2016 este promovat drept un eveniment ciclistic de masă. Dacă până în 2012 startul şi finişul maratonului erau amplasate în zona Gărâna – Văliug anul acesta vom pleca din comuna Berzasca, jud. Caraş-Severin.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

11 + nineteen =