Acum citesti
Regal de ciclism montan la Banca Transilvania MTB Marathon by Vodafone

După ce a spart bariera psihologică de 1.000 de participanți înscriși, Banca Transilvania MTB Marathon by Vodafone a livrat ce a promis celor care au bătut drumul până la Cluj-Napoca: un concurs de mountain bike pe două trasee excelente, cuplate cu o atmosferă de milioane și o transmisiune live la TVR.

mtb

Rebotezat pentru acest an cu titulatura sponsorilor principali Banca Transilvania și Vodafone România, competiția care a avut loc duminica trecută este succesoarea Maratonului Făgetului, aflându-se din acest punct de vedere la ediția cu numărul patru. Totuși, au existat diferențe față de ediția precedentă, mai ales în ceea ce privește traseele, care au fost scurtate, dar nu făcute mai ușoare, reducerea kilometrilor fiind compensată prin mai mult urcuș.

start
Cursa n-a primit doar un nume nou, ci și mascote

 

Forfota din parcarea Centrului Comercial Polus, „baza de operațiunii” a războinicilor pe două roți înscriși la Banca Transilvania MTB Marathon powered by Vodafone, a început încă de la primele ore ale dimineții, când „armata” de voluntari primea sarcinile similare cu cele din ziua precedentă, plus mențiunea că de această dată vor avea de asistat peste 1.000 de participanți. Astfel, o bună parte dintre aceștia au fost trimiși la punctele de alimentare, alții au rămas în zona de start/sosire, hostess-ele au fost dotate cu medaliile de finisheri, echipajele de televiziune și-au luat locurile pentru a transmite live competiția, iar cupele ce aveau să fie înmânate câștigătorilor primeau ultima lustruire. La ora 10.00 au pornit concurenții înscriși la tura lungă, aproximativ 200 la număr, printre care campionul balcanic Lucian Logigan, campionii naționali ai României Tudor Oprea, Attila Madaras și Ede Molnar și campionul Ungariei la XCM Marton Blazso, dar și cele 5 cicliste care s-au înscris la acest traseu de 55 de kilometri și 1.600 de metri diferență de nivel. Pentru tura scurtă, startul a venit cu 90 de minute mai târziu, având loc, conform programului, la ora 11.30 și trimițându-i pe cei circa 800 de participanți pe același traseu de 26 de kilometri pe care se alergase cu o zi în urmă.

medalii_1
Medalii de finisher cum rar mai vezi pe la noi

 

Atmosfera de milioane a fost întreținută atât de MC-ul prezent la fața locului, de mascotele competiției care animau publicul prezent la sosire, cât și de transmisiunea în direct furnizată de către studioul teritorial din Cluj-Napoca al Televiziunii Române. Pe lângă imaginile din cursă, au avut loc diverse intervenții din partea invitaților, precum președintele Federației Române de Ciclism, Eduard Novak, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității Babeș-Bolyai, Vasile Bogdan, subsemnatul Traian Goga, dar și diferiți concurenți care au găsit timp să vorbească în ciuda iureșului spre linia de sosire.

cupe

Primul care a trecut linia de sosire, în uralele fanilor prezenți, a fost Marton Blazso (Veszpremi KE), care a avut nevoie de 2:25:15 ca să parcurgă cei 55 de kilometri, fiind urmat de Szalay Peter (Bike-Zone Godollo), un minut și 10 secunde mai târziu, și de Lucian Logigan (Ideal Geiger Team) care a realizat un timp de 2:29:08. Concurenții care au dorit să-și ia revanșa imediat după cursă au avut ocazia, întrucât cineva din staff-ul nostru de organizare a avut ideea de a organiza o nouă rundă a întrecerii. Diferența a fost că de acea dată, cursa era de doar câțiva metri și pe… biciclete de copii!

bici_copii

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × five =