Acum citesti
Nouă cursă de XCM în Bihor: Crater Maraton

Din luna mai a acestui an, stațiunea Băile 1 Mai de lângă Oradea nu se va mai rezuma la activități turistice pașnice, ci, grație celor de la C.S. VeloSport, va găzdui primul concurs de XCM, programat pentru data de 18 mai.

crater

Locul are o anumită tradiție în ceea ce privește mountain biking-ul, avenul din vecinătate care poartă porecla de „crater” stând pe un deal care a făcut deliciul unor generații de rideri de XC veritabili. Însă Crater Maraton este un concurs cu totul nou, fiind diferit faţă de maratoanele organizate până în prezent în jurul Oradiei prin faptul că va evita total atăt drumurile asfaltate cât şi localităţile.

Astfel. traseul Maratonului Crater conţine doar un kilometru de asfalt (în zona Start/Finişh). În rest doar drum de pământ sau pietruit, poteci în păduri sau pe crestele dealurilor. De asemenea traseul atinge doar marginea localităţilor, fără a străbate satele în lung şi în lat. În ceea ce priveşte frumuseţea traseului, organizatorii ne transmit că acesta trece şi printr-o pădure de conifere cu molizi, pini şi jneapăn, vegetație găsită cu precădere doar la altitudini montane, nicidecum în zone de cămpie cum întâlnim în apropierea Oradiei.

În afara de pădurea de conifere traseul mai străbate şi un pârâu, trece în viteză prin văi secate, creste, având şi urcări mai accentuate, eventual cu push-bike pentru unii dintre noi. VeloSport Oradea a pregătit două categorii de trasee:

  • scurt, distanţă 37 km, aproximativ 800 m diferenţă de nivel;
  • lung, distanţă 68 km, aproximativ 1500 m diferenţă de nivel.

Informații suplimentare vor fi publicate pe site-ul oficial, pe măsură ce vor fi stabilite.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 + twelve =