Acum citesti
Mai sunt 10 zile până la Geiger MTB Challenge

700x467

Foto de pe bikefun.ro

Doar 10 zile ne mai despart până la startul unei noi ediţii Geiger MTB Challenge, unul din cele mai vechi şi renumite concursuri de MTB din România.

Începând din 2008, Geiger MTB Challenge a oferit iubitorilor de MTB adevărat trasee de excepţie în Munţii Cindrel, între Sibiu şi Păltiniş. Mai multe variante de traseu au fost încercate de-a lungul timpului, toate având acelaşi numitor comun, urcarea din Cisnădioara până pe Vârful Măgura, o urcare superbă pe single-trail, cu o pantă solicitantă dar nu foarte dificilă, plăcută, considerată de mulţi ca una dintre cele mai frumoase poteci de MTB din ţară. Dacă tura scurtă a suferit doar modificări minore, traseul general urmărind urcarea pe Măgura şi coborârea înapoi prin Răşinari, celebra tură lungă de 100 km a suferit mai multe modificări radicale de-a lungul anilor şi a ajuns acum într-o variantă absolut genială, 99% ciclabilă, cu poteci noi şi superbe care vor face fericit orice iubitor de MTB adevărat.

La ora actuală, Geiger MTB Challenge face parte din Triada MTB, un campionat deja binecunoscut format din trei concursuri, anul acesta ele fiind un maraton la Avrig şi Păltiniş Stage Race, un mic festival cu două zile de concurs, una de XCO şi una de XCP. Dar nu cred că există MTB-ist în România să nu ştie acest lucru.

Geiger MTB Challenge oferă acum trei trasee de lungimi şi dificultăţi diferite:

1. Traseul lung, cunoscut în argou ca regele traseelor de MTB din România, este de 93 km cu diferenţă de nivel de 3500 m. Succesiunea de urcări lungi şi susţinute şi coborâri tehnice care îţi solicită toată priceperea şi atenţia este absolut senzaţională şi te ţine în priză până la ultimul metru de traseu…

profile-altidutine-Geiger-2014-tura-lunga-1024x362geiger-mtb-challenge-2014-foto-horia-marusca-1

Foto: Horia Măruşcă

2. Traseul scurt, una dintre cele mai dificile ture scurte de la concursurile de la noi, are 50 km lungime şi 1350 m diferenţă de nivel. După o urcare în forţă pe Măgura, urmează lunga coborâre cu secţiuni tehnice unde, dacă laşi ritmul, rişti să pierzi avantajul câştigat cu greu, căci sunt mulţi concurenţi foarte talentaţi la vale…

profile-altidutine-Geiger-2014-tura-scurta-1024x362Mountain-Bike-2-800x533

Foto de pe sibiu100.ro

3. Traseul de începători, o noutate apărută la ultimele ediţii, un traseu de 23 km cu diferenţă de nivel de 300 m, printre puţinele trasee adevărate de MTB de la noi oferite copiilor, care de obicei sunt învârtiţi de organizatori pe trei străzi din oraş

Pentru cei care nu s-au înscris deja, acest lucru mai este încă posibil pe site-ul competiţiei, www.bikeromania.ro – dar nu va fi posibil la faţa locului.

Vă aşteptăm să ne vedem acolo şi, pentru cei ce nu pot să ajungă, veţi putea savura o parte din emoţiile cursei lungi citind race report-urile noastre de după concurs! Să sperăm că organizatorii vor găsi puterea să ţină în picioare acest concurs şi în anii care urmează, în special tura lungă, fără să facă compromisuri, în ciuda dificultăţilor pe care le trec pentru acest lucru şi pentru care toţi le suntem recunoscători, ar fi păcat să se piardă acest simbol al MTB-ului românesc…..

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 − 1 =