Acum citesti
Luptă strânsă la Sponser Bike Marathon 4Mountains

13445683_1101802759892266_1036103954321820607_nA mai trecut o ediţie a celui ce este pentru mulţi cel mai aşteptat maraton de MTB din România şi în acelaşi timp singurul concurs în echipe pe etape. Pentru prima dată în istoria acestui concurs la start s-au aliniat un număr mare de ciclişti foarte buni şi am avut parte de o luptă acerbă pentru clasament la mai multe categorii, cu răsturnări spectaculoase de situaţie de la o zi la alta, astfel încât peste emoţia parcurgerii celor patru trasee s-a suprapus şi suspansul clasamentului general.

Image00007La categoria masculin, lupta pentru primul loc s-a dus în fiecare etapă între echipele NoMad Merida CST (Kelemen Arpad/Păcurar Timotei) şi Dinamo BikeXpert Racing Team (Stancu Alexandru/Madaras Atilla). NoMad Merida CST au reuşit să se impună în prima, a treia şi a patra etapă, în timp ce Dinamo BikeXpert Racing Team au câştigat etapa a doua. În final, NoMad Merida CST s-au impus cu o diferenţă cumulată de 29 de minute şi un timp general de 13:00:03. Pentru locul 3 lupta s-a dus între echipa XC Riders-Giant (Roşioru Daniel/Manea Rareş) şi Mobility Plus-BikeXpert Racing Team (Csergedi Bela Istvan/Malnasi Josef Atilla) dar în ultima etapă cei de la XC Riders-Giant au avut probleme tehnice şi au abandonat, pierzând astfel şi locul pe podium, câștigat cu un timp de 13:49:43.

Image00006La categoria Masters (vârsta cumulată peste 80 de ani) cursa a fost dominată de la început de echipa Imobiliare.ro (Simu Sorin/Ianu Marius) care s-au impus cu timpul total de 17:13:09, în timp ce lupta pentru locurile 2 şi 3 a fost foarte strânsă între Eco Team (Binga Mihail/Dinoiu Bogdan), BikeXpert Racing Team 2 (Nico Verhelst/Grigoraş Dorin), ocupanţii celor două poziţii cu timpul total de 18:30:28 şi 18:31:17 dar şi Mureş Cycling (Mircea Gustav/Nyardi Laszlo) care au ocupat locul 4 cu 18:53:10.

Image00005Cea mai mare luptă a fost însă pentru podiumul categoriei mixt, unde au participat multe dintre cele mai bune cicliste ale noastre cu echipe foarte puternice. În prima zi s-au impus Hoinarii (Elena şi Alexandru Fodor) cu un avans considerabil, dar aceştia au fost loviţi de ghinion, rupând deraiorul spate a doua zi şi rupând şi noul deraior a treia zi. Cursa lor a fost însă întreruptă în ultima zi când pedala Elenei s-a rupt fiind nevoiţi să abandoneze. Suzanne Hilbert, după părerea mea favorită la câştigarea cursei cu echipa sa NoMad Merida CST 3, după un loc 2 în prima zi, în zilele 2 şi 3 colegul ei de echipă Stanciu Iustin a avut probleme, astfel că în a 4-a zi a schimbat partenerul de echipă şi a reuşit un timp foarte bun, dar a fost descalificată din clasamentul general apărând doar ca finisher individual. Pe parcursul întregului concurs, s-a detaşat în faţă echipa Giant Team România (Patricia şi Nicuşor Plumbotă) care au reuşit să se distanţeze în etapele 2 şi 3 suficient pentru a câştiga competiţia cu un timp de 18:23:37. Echipa Formula Prima (Emese Fodor şi Torok „Joe Indianul” Janos) au avut un parcurs bun în fiecare etapă şi au câştigat-o pe ultima, reuşind să se impună pe locul 2 în clasamentul general cu 18:54:17. Tânăra speranţă din Oradea Bereczki Eszter, care a avut rezultate deosebite şi în Thassos, a reuşit împreună cu tatăl său Tibor în echipa Mountain Riders două podiumuri de etapă şi locul 3 în clasamentul general cu 19:01.22. Pe locurile următoare în clasament, cu timpi apropiaţi, s-au aflat alte cicliste de performanţă: Karacsony Kinga, Pop Simona, Ţiţei Doina şi Cătană Raluca, toate cu timpi sub 22 de ore. Dan Andreea, o sportivă de anduranţă deosebită, a fost nevoită să termine doar individual după problemele tehnice ale colegului său de echipă în etapa 2 care l-au obligat să abandoneze.

Image00004La categoria feminin au fost doar două echipe, dar trebuie remarcat curajul fetelor de a parcurge singure aceste trasee sălbatice şi izolate. Pe locul 1 în toate etapele şi în clasamentul general a fost echipa Ciucaş X3 Girls (Băicoianul Alexandra/Callewaert Cindy) cu un timp total de 24:16:20 iar pe locul 2 a fost echipa Optim (Hertanu Andreea/Nenciu Andreea) cu timpul de 27:51:25. De remarcat faptul că timpul fetelor a fost mai bun decât cel al unor echipe masculine!

Image00003Un alt concurent care a fost premiat este Strava Andrei, care a reuşit la vârsta de doar 14 ani să parcurgă toate cele 4 trasee dificile în echipă cu tatăl său! Felicitări!

Mai multe despre trasee, atmosferă şi impresii personale urmează într-un race report detaliat! Până atunci, puteți vedea aici imagini cu rezultatele finale:

MASCULIN

Image00001Image00002Image00003MASTERS

Image00004MIXT ȘI FEMININ

Image00005

 

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 + one =