Acum citesti
Julian Arredondo confirmă pe Rifugio Panarotta

De obicei, dacă protagoniștii din Il Giro erau alții decât rasații rutieri occidentali, atunci probabil cei care populează centrul sau estul Bătrânului Continent erau cei care le furau clipele de glorie. Însă de anul acesta, lucrurile stau puțin diferit, căci asaltul columbian este copleșitor, cea mai nouă lovitură fiind livrată de debutantul Julian Arredondo (Trek Factory Racing). El a câștigat etapa de azi, încheiată în vârful urcării de la Rifugio Panarotta, după ce a stat în evadarea zilei de la bun început.

11

Cea de-a 18-a etapă a Turului Italiei a măsurat 171 de kilometri și a cuprins 3 cățărări, Passo di San Pellegrino (Cat. 1, 11,4km, 6,8% pantă medie), Passo del Redebus (Cat.2) și Rifugio Panarotta (Cat.1, 16,2km, 8% pantă medie), deci anunța un context propice pentru mișcări importante.

Prima s-a produs pe San Pellegrino, unde după mai multe momente de agitație, un grup de evadare s-a cristalizat și care s-a mărit pe coborâre, pe măsură ce alți câțiva rutieri au venit din spate. Astfel, printre cei 14 cicliști am regăsit nume ca Ivan Basso (Cannondale), Dario Cataldo (Team Sky), Thomas de Gendt (Omega Pharma-QuickStep) și Arredondo. Fără prea multe complicații, grupul trece și de Redebus, unde Arredondi ia maximul de puncte și ajunge la baza cățărării Panarotta, moment în care aveau circa 6 minute avans față de plutonul condus cu siguranță de Movistar.

Cu vreo 12 kilometri înainte de final, De Gendt își aduce aminte că acum doi ani se clasa pe locul al 3-lea în clasamentul general al Giro, după o etapă căștigată pe teribilul Stelvio, așa că încearcă să își resusicteze memoriile și atacă. Nu este devastatoare, dar mișcarea sa îi aduce un constant avans de 25-30 de secunde pentru următorii kilometri. Cataldo pornește pe urmele lui, dornic să salveze ceva din acest tur pentru Sky, Arredondo o calcă și el, iar Philip Deignan, coechipierul lui Cataldo îl însoțește. La un moment dat, cei trei se grupează și chiar dacă din spate mai sosesc Fabio Duarte (Colombia) și Franco Pellizotti (Androni), avansul lui De Gendt se micșorează. Cu 6 kilometri înainte de final, aventura belgianului se încheie, iar după alți doi kilometri, Duarte și Arredondo formează fruntea cursei, cel din urmă curățându-și compatriotul cu ușurință după ce acesta a refuzat să colaboreze. Deși lipsit de experiența unui tur de 3 săptămâni, debutantul aflat la primul sezon de World Tour înaintează viguros spre cel mai mare succes al său de până acum.

Articolul integral poate fi citit pe VeloCafe.ro

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen + 8 =