Acum citesti
Îndemânarea se învață de mic, la Galați

Cei mai curajoşi copii au răspuns provocării lansate de Asociaţia Bike Works, participând la concursul de îndemânare pe bicicletă „Juniorii Pedalează” care a avut loc duminică, 7 septembrie, în parcarea Shopping City Galaţi.

DSCF8190

Copii au venit bine pregătiţi şi au reuşit ca într-un timp destul de scurt să parcurgă întreg traseul plin de obstacole care le-a pus la încercare măiestria – de la mers printre jaloane, traversarea unei scânduri înguste, oprire la punct fix şi până la conducerea bicicletei cu o singură mână pe ghidon. Cei aproximativ 50 de participanţi cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani s-au bucurat din plin de traseu, avându-i alături pe părinţi şi organizatori care nu i-au pierdut o clipă din ochi, iar muzica bună din zona podiumului a întreţinut buna-dispoziţie a tuturor. Cei mici nu au stat o clipă locului pe toată durata evenimentului, pedalând încontinuu în zona de antrenament care a simulat probele de concurs.

Pe lângă pachetele de concurs cu produse oferite de sponsori, la final toţi copii au primit medalii şi diplome pentru participare, iar cei care au reuşit să parcurgă traseul  în cel mai scurt timp şi cât mai bine au urcat pe treptele podiumului fiindu-le înmânate, în plus, trofee pentru locurile obţinute, dar şi alte cadouri. De asemenea, o bicicletă Sprint a fost câştigată la tombolă de o fetiţă de aproximativ 11 ani care s-a bucurat nespus deoarece avea o bicicleta foarte veche cu care a fost nevoită să intre în concurs.

Scopul concursului a fost acela de a încuraja mersul pe bicicletă în rândul copiilor, dar şi ca aceştia să poată dobândi acele deprinderi necesare care-i pot feri de pericole atunci când ies în parcuri sau se plimbă pe lângă bloc. „Considerăm că ne-am îndeplinit scopul, copii au fost foarte bucuroşi, iar astfel de avenimente nu se vor opri aici. Entuziasmul părinţilor şi copiilor ne-a convins că pe viitor trebuie să mai organizăm şi alte acţiuni de acest fel. Suntem fericiţi la rândul nostru că acest eveniment a fost bine primit de copii şi părinţi, iar echipa Bike Works mulţumeşte tuturor celor care au contribuit la organizarea concursului Juniorii Pedalează”, a declarat Verginica Negoiţă, membru Bike Works şi organizator al evenimentului Juniorii Pedalează. Pe site-ul de concurs juniorii.bikeworks.ro se vor afişa în cursul zilei de astăzi şi clasamentele pe categorii.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten − 1 =