Acum citesti
Încheie vara alergând sau pedalând la Maratonul Olteniei

Calendaristic, în ultimul week-end al acestei luni „se dă stingerea” verii, iar acum ai posibilitatea să o închei în plin efort, luând parte la Maratonul Olteniei. Întrecerile programate la Râmnicu Vâlcea, în data de 30-31 august cuprind, în prima zi, un concurs de mountain bike, pe când cea de-a doua este rezervată alergării.

oltenia

Proba de mountain bike XCM va dispune de 3 trasee diferite, unul Family, care nu va fi în regim competițional, ci va presupune doar o plimbare lungă de 4 kilometri prin orașul Râmnicu Vâlcea, altul de 33 de kilometri și încă unul de 51. După aproximativ 1,2 km de șosea se face dreapta pe un drum betonat din acel punct începând un urcuș pieptis de câteva sute de metri. Traseul, care  prezintă urcări și coborâri prin păduri și pășuni, este abordabil fără probleme, cu puține zone abrupte. În prima porțiune vor exista câteva urcări mai accentuate şi câteva segmente de posibil push-bike.  Întrucât vei întâlni multe intersecții, organizatorii recomandă să fii atent la indicatoare și asistenții de drum pentru o cursă frumoasă în siguranță și fără obstacole. Traseul lung se desparte de cel scurt după aproximativ 11 km de la start. Finish-ul ambelor curse are loc în același loc ca și startul, în parcul Zăvoi. Timpii-limită de concurs sunt de 5 ore pentru cel de 33 km, respectiv 6 ore pentru cel mai lung.

Duminica este rezervată alergării pe teren accidentat, chiar dacă traseul celor două probe (10, respectiv 21km) presupune parcurgerea primilor 1,2 kilometri pe asfalt. Organizatorii amintesc că în caz de precipitații, traseele pot deveni noroioase și că ambele cuprind multe zone comune cu cele de mountain bike din ziua precedentă. Mai multe informații se pot găsi pe site-ul oficial.

Vezi Comentarii (3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 2 =