Acum citesti
Încă una pentru Kittel

Marea Buclă a revenit ieri pe pământ francez, odată cu etapa a 4-a, parcursul fiind un calm înaintea furtunii pe pavate de azi. Fără prea mari emoții, Marcel Kittel (Giant-Shimano) își mai adaugă o victorie în palmares în urma unui sprint foarte atent sincronizat și executat cu multă măiestrie.

letour

Din start au evadat Thomas Voeckler (Europcar) și Luis Mate (Cofidis), dar un eveniment mai important a fost căzătura care s-a lăsat cu răni vizibile pentru Chris Froome (Sky). Se pare că lucrurile nu sunt grave pentru britanic, însă asta vom vedea cel mai bine zilele următoare. Parcursul zilei, ușor deluros, căruia i s-a adăugat vântul, a favorizat pe la jumătatea cursei, când urma sprintul intermediar, o ruptură în pluton, însă la scurt timp după aceea, grupul principal s-a întregit la loc. În tot acest timp, avansul fugarilor a scăzut, însă odată oprită fuga plutonului, a început să crească la loc. Voeckler a rămas de unul singur cu 55 de kilometri rămași până la sosire după ce o pană l-a scos din joc pe Mate, iar el însuși a fost prins când mai erau 17 kilometri până la Lille.

În ultimii 5 kilometri, Omega Pharma-Quick Step trece în față și impune un ritm susținut. Giant-Shimano are ceva de obiectat însă și preia fruntea plutonului, dar în ultimul kilometru se declanșează nebunia. Katusha îl lansează pe Alexander Kristoff, Marcel Kittel îi suflă în ceafă, iar Peter Sagan e la datorie. Numai că acest Tur al Franței are un singur rege în materie de sosiri la sprint și acesta este neamțul Kittel, care câștigă, din nou, într-o manieră splendidă.

Articolul complet poate fi citit pe Velo Cafe

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 + one =