Acum citesti
Încă o victorie importantă pentru Eduard Grosu

Sezonul 2014 va fi cu siguranță un reper în cariera lui Eduard Grosu (Vini Fantini-Nippo-De Rosa), după ce acesta și-a trecut în cont vinerea trecută, în 18 iulie, un nou succes într-o cursă UCI de nivel înalt. Sportivul originar din Zărnești a câștigat etapa a 12-a din Turul Lacului Qinghai, competiție din clasa HC (Hors Categorie) care a avut loc în China, în perioada 6-19 iulie.

grosu_eduard

Întrecerea s-a caracterizat în primul rând prin locurile în care s-a desfășurat, primele 10 etape având loc la o altitudine mai mare de 3.500 de metri, dar și concurența a fost una de luat în seamă, la start aflându-se echipe precum Neri Sottoli, Kolss sau UnitedHealthcare.

„A fost o cursă grea din cauza altitudinii, cea mai înaltă etapă atingând altitudinea de 3.900 de metri, dar și din cauza fusului și a căldurii”, declară Grosu. „Am început turul destul de bine, doar că nu iese de fiecare dată cum vrei. Prima etapă s-a câștigat la evadare, în etapa a doua am fost implicat într-o căzătură în ultimii 2 kilometri, în primele etape de munte aveam probleme mari cu altitudinea și spre final am avut din nou ghinioane la sosirile la sprint”, amintește rutierul român.

Articolul complet poate fi citit pe Velo Cafe

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 − 10 =