Acum citesti
Echipa României la Campionatele Mondiale de Schi-Alpinism

S-au încheiat Campionatele Mondiale de Schi-Alpinism, desfășurate în Italia la Piancavallo. România a participat cu o echipă formată din Viorel Pălici, Silviu Manea, Rareș Manea și Andrei Preda, obținând rezultate foarte bune dată fiind situația sporturilor montane în țara noastră și susținerea redusă a acestora din partea autorităților.

Astfel, echipa noastră, cu doar 4 participanți, a reușit un loc 18 în clasamentul general. Cea mai bună clasare a fost însă în proba de ștafetă, unde echipa noastră a ocupat locul 9 cu un timp total de 35 minute 54 secunde și 15 sutimi, la doar 3 secunde de echipa SUA de pe locul 8 și devansând echipe din țări cu tradiție ca Norvegia și Canada.

La sprint, o probă scurtă dar foarte intensă și tehnică, Viorel Pălici a reușit să obțină locul 14, urmat de Andrei Preda pe 22 și de Rareș și Silviu Manea pe 35 și 36.

La individual cel mai bun rezultat l-a avut Silviu Manea pe locul 38, urmat în clasament de Viorel Pălici pe 45, Rareș Manea pe 49 și Andrei Preda pe 56.

La proba de vertical race Viorel Pălici a ocupat locul 35 urmat de Andrei Preda pe 49 și Rareș Manea pe 51.

Nu putem decât să ne bucurăm că România a avut o echipă la Campionatele Mondiale, cu echipament național și că au obținut rezultate foarte bune, convinși fiind că sportul este pe o pantă ascendentă și că în câțiva ani vom avea echipe mai numeroase și sportivi tineri și valoroși care să vină din urmă. Felicitări echipei și antrenorului Lucian Clinciu pentru eforturile depuse!

 

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 + thirteen =