Acum citesti
Duel montan în Leaota: BikeXpert Alpine Challenge

Aflată la prima ediție, întrecerea BikeXpert Alpine Challenge le propune iubitorilor de mountainbiking un periplu consistent prin Munții Leaota. Cursa este programată pentru 7 septembrie și va propune două trasee diferite, dar la fel de frumoase.

munte

Atât startul, cât și sosirea se vor afla în localitatea dâmbovițeană Pucioasa. În privința traseelor, acestea vor fi:

  • cel lung, de 75 de kilometri și 2.700 de metri diferență de nivel. Va parcurge culmi de deal din bazinul hidrografic al râului Ialomița și urcă în Munții Leaota până pe Vârful Românescu unde atinge punctul maxim de 1.700 de metri și coboară iar spre dealurile din Subcarpații de Curbură
  • cel scurt, de 35 de kilometri cu 1.000 de metri diferență de nivel. Se va suprapune doar peste dealurile subcarpatice din împrejurimile orașelor Pucioasa și Fieni și este comună cu tura lungă pe anumite sectoare.

Ambele trasee conțin urcări abrupte, single track-uri tehnice cu radăcini și pietre, și coborâri lungi și de dificultate medie, conform celor spuse de organizatori până acum. Momentan, nu au fost definitivate toate detaliile, însă vom reveni cu acestea când vor fi stabilite.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 1 =