Acum citesti
Cristian EcoSport au anunțat competițiile din Zărnești pentru 2019

Asociația Cristian EcoSport au anunțat deja datele celor două competiții ce ni le pregătesc în 2019, în variante îmbunătățite, ambele fiind la prima ediție în 2018.

Piatra Craiului Ride va fi tot în format de maraton dar se vor scoate bucățile plate din jurul orașului care nu au fost pe placul concurenților și se va găsi o variantă cât mai complet montană. Acesta va avea loc în data de 03.08.2019, în Zărnești.

O competiție care a avut succes în 2018 a fost Uphill to Curmătura, concurs de tipul Vertical Race cu startul din Zărnești și finish-ul la Cabana Curmătura. Acesta e programat să aibă loc în data de 21.09.2019.

Iată ce ne-au transmis organizatorii:

Dupa incheierea calendarului competitional 2018 in care nu tot ce ne-am propus s-a putut realiza am hotarat ca pentru anul 2019 sa facem cateva modificari in organizarea competitiilor MTB.
Traditia,sportivii si locurile pe care Zarnestiul le ofera,au adus argumente suficiente pentru a continua organizarea celor 2 competitii MTB din zona Zarnestiului.

Prima competitie – MTB ZARNESTI CHALLENGE PIATRA CRAIULUI RIDE – 03.08.2019 este o competitie de tip XCM.
In acest an vom aduce cateva modificari competitiei.
In primul rand traseul destinat concurentilor avansati va avea cateva modificari de substanta , in sensul in care avem portiuni la care vom renunta si anume bucata de traseu ce cuprindea urcarea de pe dealul Brebina,traversarea DN 73A si dealul Pleasa.
Vrem ca traseul sa nu cuprinda traversari sa parcurgerea drumurilor publice de tip DN sau DJ ,din motive de siguranta rutiera.
Vom avea 3 trasee si anume :
Traseu avansati(Elite Track) – destinat doar competitorilor de la categoria Avansati cu un nivel de dificultatte crescut,dar si cu o diferenta de nivel apreciabila.
Traseu amatori Rookie Track) – destinat sportivilor amatori cu un nivel de pregatire mai ridicat si acest traseu avand portiuni in care provocarile se ridica la nivelul pregatirii sportivilor din aceasta categorie.
Traseul incepatori(Family Track) – va fi un traseu care va fi destinat ciclistilor care nu au experienta,dar si copiiilor insotiti de parinti.
Traseele vor acoperi aria orasului Zarnesti,a comunei Moieciu si a traseelor turistice din Piatra Craiului.
Vom reveni cu detalii privind hartile traseelor si categoriile de concurenti.

Cel de-al 2-lea concurs este MTB ZARNESTI CHALLENGE UPHILL TO CURMATURA – 21.09.2019
Concurs de tip Vertical Race pe una din cele mai cunoscute catarari MTB din Romania.
O urcare continua de aproximativ 12 km prin Prapastiile Zarnestiului si Valea Curmaturii pana la cu acelasi nume.
Varsta minima de participare este de 15 ani ,iar traseul va fi acelasi pentru toate categoriile de concurenti.
Numarul participantilor este limitat la 150.
Vom reveni cu detalii privind cuantumul taxelor de participare,tipul categoriilor de concurenti.

Mai multe informații puteți afla în curând pe pagina organizatorului.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × five =