Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă…
“Perfectă” a fost evoluția lui Matt Beers și Christopher Belvins care au terminat cei 116 km ai etapei cu numărul 2 în 04:20:31.3 ore! Cei doi au atacat când mai erau aproximativ 2 km până la finiș, în cea mai lungă etapă a ediției 2023 ABSA Cape Epic.
După ce concurenții au urcat 1850 m diferență de nivel, majoritatea fiind în a doua parte a traseului, aceștia au parcurs ceea ce este acum o rețea de poteci pentru mtb care tot crește în zona Stanford, traversând și Ultimate Southern Pass și Missing Link Trails. Urmăritorii, Nino Schurter și Andri Frischknecht au accelerat și ei pentru a nu-i pierde din vedere. Dar fiind mulțumiți cu tricourile lor galbene, Schurter și Frischknecht (SCOTT-SRAM MTB Racing) nu au vrut neapărat să câștige etapa a 2a. Cei mai mari pierzători ai zilei au fost însă ORBEA x Leatt x Speed Company care au pierdut două minute.
Revenindu-și din problemele pe care le-au avut în etapa întâi, Amy Wakefield și Candice Lill (e-FORT.net | SeattleCoffeeCo) au îndurat durerea, terminând pe trei, după Kim le Court și Vera Looser (Efficient Infiniti Insure) și după Villafane și Nash (NinetyOne-Songo-Specialized).
Întrucât Wakefield se recupera după operația pe care a avut-o la mână cu o zi înainte, presiunea era asupra Villafane și Nash sau Efficient Infiniti Insure să înceapă atacul, cândva de-a lungul etapei. Însă pentru Wakefield și Lill scopul a fost să pedaleze moderat, având însă grijă ca nicio echipă să nu le reducă din avansul avut la general.
Într-o etapă care a oferit puține momente oportune pentru mișcări decisive, cele trei echipe la feminin nu au putut fi separate. Dar până la urma Looser și Le Court și-au luat inima în dinți și, cu 5 km înainte de finiș, au accelerat. Din păcate Looser a greșit, crezând că mai au doar 1-2 km. Wakefield și Lill au fost mulțumite de cum s-au descurcat, mai ales că nu au pierdut deloc din timpul obținut la general.
„Mă simt bine”, a spus Wakefield după accidentarea și operația avută ieri. „N-o să mint, am simțit fiecare groapă și mă cam doare mâna. Dar asta e situația și a trebuit să rezist pentru a termina etapa”.
Lill a fost impresionată de partenera ei, spunând că este „superwoman”. „Amy a fost incredibilă! A fost o etapă bună, strânsă și tactică. Am concurat puternic pe unele zone, iar pe altele mai încet. A fost o zi lungă, dar înca avem tricourile portocalii. Asta ne dorim!”
Etapa a 3a îi duce pe concurenți din Hermanus spre Oak Valley Estate, traversând zone sălbatice cuibărite între regiuni agricole. 100 km brutali de poteci naturale despart startul de finișul etapei. Secțiuni de traseu construit special pentru concurs plus zone cu drumuri vor oferi concurenților momente de respiro în timp ce diferența monstru de nivel de 2300 m va face ca ziua să fie deosebit de dificilă pentru majoritatea.
Masculin:
1. Toyota-Specialized-NinetyOne – Matthew Beers, Christopher Blevins – 04:20:31.3
2. SCOTT-SRAM MTB-Racing: Nino Schurter, Andri Frischknecht – 04:20:46.9 (+00:00:15.5)
3. Orbea X Leatt X Speed Company Racing: Georg Egger, Lukas Baum – 04:23:05 (+00:02:33.6)
CM.com Feminin
1. Efficient Infiniti Insure: Kim le Court, Vera Looser– 05:28:42.6
2. NinetyOne-songo-Specialized: Sofia Gomez Villafane, Katerina Nash – 05:28:47.1 (+00:00:04.4)
3. e-FORT. net | SeattleCoffeeCo.: Amy Wakefield, Candice Lill – 05:28:47.8 (+00:00:05.2)
2023 Absa Cape Epic Clasament General după etapa 2:
Masculin:
1. SCOTT-SRAM MTB-Racing: Nino Schurter, Andri Frischknecht – 09:25:42.4
2. Orbea X Leatt X Speed Company Racing: Georg Egger, Lukas Baum – 09:28:57.9 (+00:03:15.5)
3. Wilier Pirelli Factory: Fabian Rabensteiner, Wout Alleman – 009:30:41.7 (+00:04:59.2)
CM.com Feminin:
1. e-FORT. net | SeattleCoffeeCo.: Amy Wakefield, Candice Lill – 11:46:02.0
2. NinetyOne-songo-Specialized: Sofia Gomez Villafane, Katerina Nash – 11:51:25.9 (+00:05:24)
3. Efficient Infiniti Insure: Kim le Court, Vera Looser – 11:56:42.3 (+00:10:40.4)
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.