Acum citesti
Fumic și Avancini vor face echipă la Cape Epic

Una dintre cele mai cunoscute, dacă nu chiar cea mai cunoscută competiție de mountain biking din lume, Cape Epic se apropie cu pași repezi. Prima etapă, programată pentru data de 13 martie, va strânge la start cei mai în formă sportivi din disciplina de mountain bike marathon. Alături de aceștia, conform tradiției, la start se vor afla și câțiva sportivi specializați pe disciplina de cross-country, sportivi care la ultimele editii au reușit clasări în top la finalul cursei din Africa de Sud. Unul dintre sportivii care și-au anunțat prezența este germanul Manuel Fumic care concurează pentru echipa Cannondale Factory Racing. Acesta va face echipă cu brazilianul Henrique Avancini, de asemenea specializat pe cursele de xco și component al echipei Cannondale Factory Racing. Cei doi au declarat că vor folosi acest prilej pentru a lucra la forma lor în vederea obținerii unui rezultat cât mai bun la olimpiada de vară de la Rio, competiție care va fi găzduită de Brazilia, țara din care provine Avancini. Acesta din urmă a devenit cunoscut după ce a reușit să câștige o etapă din campionatul german de xco la Münsingen în 2013, devansând sportivi celebri precum Hermida, Van Houts, Giger Fabian, Maxime Marotte sau Thomas Litscher și intrând astfel în vizorul celor de la Cannondale, echipa la care a și aderat la începutul anului 2015. Probabil cei doi vor avea ceva de zis în clasamentul general, fiind cotați printre favoriții la un loc pe podium în etapele scurte.

2, Fumic, Manuel, Cannondale Factory Team, , GER 6, Avancini, Henrique, Cannondale Factory Team, , BRA

Alături de Fumic și Avancini, printre favoriți se numără echipa Topeak Ergon alcătuită din campionul mondial la marathon Alban Lakata și cehul Christian Hynek, unul dintre cei mai buni cățărători din plutonul profesionist. De asemenea echipa celor de la Vaude, în componența căreia intră Markus Kaufmann și Jochen Käß, foști câștigători la Bike Transalp precum și echipa celor de la Bulls, din care face parte Karl Platt, o legendă a sportului și multiplu câștigător de Cape Epic, se vor bate pentru un loc fruntaș în clasamentul general.

Kristian Hynek and Alban Lakata of Topeak Ergon finish second during stage 2 of the 2015 Absa Cape Epic Mountain Bike stage race from Oak Valley Wine Estate in Elgin, South Africa on the 17 March 2015 Photo by Shaun Roy/Cape Epic/SPORTZPICS PLEASE ENSURE THE APPROPRIATE CREDIT IS GIVEN TO THE PHOTOGRAPHER AND SPORTZPICS ALONG WITH THE ABSA CAPE EPIC
Photo by Shaun Roy/Cape Epic/SPORTZPICS

La fete Annika Langvad și Ariane Kleinhans, din echipa Specialized, se vor alfa printre favorite alături de veterana Sabine Spitz în vârstă de 43 de ani, care va face echipă cu tânăra ucrainiancă Yana Belomoina-fostă campionă mondială U-23 la cross country în 2014. Pentru Yana, ediția din anul acesta va marca prima participare la Cape Epic unde organizatorii au pregătit un traseu cu o lungime de 647km și 14950m, împărțit pe durata a opt etape.

Womens stage winners Ariane Kleinhans & Annika Langvad of Specialized during stage 4 of the 2015 Absa Cape Epic Mountain Bike stage race from HTS Drostdy in Worcester, South Africa on the 19 March 2015 Photo by Gary Perkin/Cape Epic/SPORTZPICS PLEASE ENSURE THE APPROPRIATE CREDIT IS GIVEN TO THE PHOTOGRAPHER AND SPORTZPICS ALONG WITH THE ABSA CAPE EPIC
Photo by Gary Perkin/Cape Epic/SPORTZPICS
Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − 8 =