Acum citesti
ABSA Cape Epic 2023 a început!

ABSA Cape Epic, cel mai cunoscut și „de temut” maraton mtb pe etape din lume, a început duminică 19 martie! Maratonul are loc în Africa de Sud și are o lungime totală de 648 km care trebuie parcurși în 8 zile de concurs. De-a lungul celor 7+1 etape, concurenții vor avea de urcat un total de 15.475m diferență de nivel!!

Pentru prima oară din 2017, Absa Cape Epic s-a întors pe domeniul viticol Meerendal, unde a avut loc prologul, duminică 19 martie. Această cramă istorică a jucat rolul de gazdă pentru startul celei de-a 19a ediție a maratonului, cu peisaje precum Table Mountain și insula Robben, din vecinătatea capitalei Cape Town, care au însoțit concurenții pe măsură ce pedalau pe traseu. Desigur, valabil doar pentru cei în stare să mai privească și spre peisaj.

foto Sam Clark

Prima provocare a concursului de 648 km a fost prologul, alcătuit dintr-un traseu de 27 km cu 750 m diferență de nivel. O „cantitate” mare din diferența de nivel a venit aproape imediat după start, pe măsură ce concurenții au început urcarea spre Dorstberg. De acolo, traseul a continuat cu munca celor de la Tygerberg MTB Club care s-au ocupat de trailuri. Primii concurenți au luat startul încă de la ora 6:35 dimineața!

Matt Beers și Christopher Blevins, de la Toyota-Specialized-NinetyOne, au terminat traseul în of 01:03:01, obținând astfel tricoul galben de lideri. Nino Schurter împreună cu Andri Frischknecht, de la SCOTT-SRAM MTB Racing, a trebuit să se mulțumească cu locul 2, în timp ce Georg Egger și Lukas Baum, de la Orbea x Leatt X Speed Company, campionii ediției 2022, au venit pe 3.

La feminin Sofia Gomez Villafane și Katerina Nash, de la NinetyOne-Songo-Specialized, au terminat primele, în timp ce namibiencele Vera Looser și Mauritius’s Kim le Court, de la Efficient Infiniti Insure, au venit pe 2. Amy Wakefield și Candice Lill, de la e-FORT.net | SeattleCoffeeCo, au venit pe 3.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 2 =