Acum citesti
Absa Cape Epic 2017. Rezumatul etapei 6 – Africa de Sud pe podium

Olimpicul și Campionul Mondial Nino Schurter, este un pas mai aproape de primul său titlu la Absa Cape Epic, prin victoria la etapa de azi. Schurter și colegul de echipă Matthias Stirnemann, de la SCOTT-SRAM MTB Racing, s-au simțit bine de-a lungul întregii etape 6 de azi, etapa regina, cea mai dificilă. Pe locul doi s-a clasat echipa Sud Africană Kansai Plascon cu cicliștii Max Knox și Hector Paez (Columbia). Cu această ocazie ei au obținut un avans la General de aproape 7 minute față de Christoph Sauser și Jaroslav Kulhavy de la Investec-Songo-Specialized, clasați acum pe locul 2. Pe locul 3 au venit Nicola Rohrbach și Daniel Geismayr de la Centurion Vaude.

foto Greg Beadle/Cape Epic/SPORTZPICS

Etapa a 6a din Absa Cape Epic 2017 a fost categorisită drept Etapa Regină a maratonului fiind cea mai grea dintre cele 7 etape. Nu cu mult după start cicliștii au avut de pedalat pe prima urcare. Însă pe coborâre cursa a luat practic sfârșit pentru Sauser și Kulhavy întrucât Sauser a făcut pană. Acest lucru a permis echipei SCOTT-SRAM MTB Racing să obțină un avans considerabil.

“Planul a fost să ținem aproape de Investec-Songo-Specialized întreaga zi și să ne asigurăm că nu se îndepărtează prea mult”, spune Schurter. „Am crezut că azi vor avea o strategie deosebită însă după ce Christoph s-a ales cu o pană pe prima coborâre puternică, am putut ataca și ne-am îndepărtat. Ziua am continuat-o la fel ca pe orice cursa obișnuită de cross country.”

foto Nick Muzik/Cape Epic/SPORTZPICS

Undeva în apropierea punctului 2 de alimentare, Centurion Vaude 2 avea un avans de 45 secunde față de urmăritorii de la PYGA Euro Steel. Însă destul de repede au fost ajunși de SCOTT-SRAM MTB Racing, SCOTT-SRAM Young Guns și Kansai Plascon. Ulterior Young Guns au făcut pană ceea ce a permis echipei Kansai Plascon și Centurion Vaude 2 să mai încetinească ritmul după punctul 3 de alimentare. Pe ultimii 5 km Schurter și Stirnemann au fost practic singuri.

„Nu știu ce s-a întâmplat azi, dar a fost mai ușor decât ieri”, spune Stirnemann. „În fiecare zi am simțit că mă simt din ce în ce mai bine pe bicicletă. M-am recuperat bine azi noapte. Asta s-a văzut imediat după start când mi-am intrat repede în ritm”.

După încă o pană, de cinci ori Campionul Sauser s-a recunoscut învins. „Am mai fost în situația asta, așa că ma descurc. Sunt însă foarte dezamăgit”, spune el. „Nu am mai avut energie pe bicicletă, mai ales după pană. Va fi greu, însă mâine trebuie să mă trezesc pentru o nouă etapă. Mă gândesc că dacă nu cumva va fi o super catastrofă pentru ceilalți, noi nu mai avem șanse să câștigăm. Nino și Matthias sunt prea puternici. Nu cred că îi putem prinde”.

Echipa româneasca Scott Geiger, alcătuită din Lucian Logigan și Tudor Oprea, au terminat azi pe locul 33 plasându-se pe locul 45 în Clasamentul General al zilei. În Clasamentul General al concursului ei sunt acum pe 34.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × one =