Acum citesti
Absa Cape Epic 2017, rezumatul etapei 5 – Prima victorie pentru Nino Schurter și coechipierul său

La masculin bătălia este în toi, iar podiumul într-o continuă schimbare. Astăzi victorioși au fost Nino Schurter și Matthias Stirnemann de la SCOTT-SRAM MTB Racing. Mulțumită timpului bun obținut, ei au preluat și conducerea la General. Locul doi a fost obținut tot de SCOTT-SRAM prin echipa Young Guns alcătuită din Michiel van der Heidjen și Andri Frischknecht. Pe trei au venit Christoph Sauser și Jaroslav Kulhavy de la Investec-Songo-Specialized. La un moment dat ei aveau de recuperat nu mai puțin de două minute față de lideri. Însă au luptat, iar ziua au terminat-o doar cu 17 secunde întârziere.

După cinci zile foarte bune de concurs, etapa de azi a fost mai puțin norocoasă pentru Manuel Fumic și Henrique Avancini de la Cannondale Factory Racing XC. Ei au purtat tricourile galbene de lideri încă din ziua întâi de la Prolog, însă o pană făcuta azi a însemnat că tricourile au trecut la Schurter și Stirneman. Cannondale Factory Racing XC a terminat azi abia pe 9, așadar la General au scăzut pe 3.

Foto Nick Muzik/Cape Epic/SPORTZPICS

SCOTT-SRAM MTB Racing nu a avut deloc o zi ușoară. Ei au trebuit să sape adânc după resurse în timp ce Sauser și Kulhavy i-au urmărit până în ultimul moment la linia de sosire. Stirnemann a rămas fără suflare după ce a terminat etapa. I-au trebuit câteva minute ca să-și revină înainte să acorde câteva interviuri.

Pe de altă parte Nino Schurter părea că este gata pentru încă 84 km. „Este excelent că am câștigat etapa”, spune el. „Pe prima urcare a zilei am observat că Christoph se chinuie. Atunci am hotărât să forțez. Ambele echipe Scott s-au simțit bine azi. Așadar ne bucurăm că avem acum două victorii de etapă în total”.

Pentru Lucian Logigan și Tudor Oprea de la Scott Geiger Team, etapa s-a încheiat pe locul 35. Însă clasarea la general a scăzut semnificativ, echipa fiind acum pe 51.

Etapa 6 de mâine este „Etapa Regină”, cea mai grea a ediției 2017. Are o lungime de 103 km și 2750 m diferență de nivel. Va fi greu.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fourteen − 11 =