Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă…
Sauser și Kulhavy s-au pus pe treaba. Nu a durat mult și etapele au început să fie câștigate de Investec-Songo-Specialized.
Etapa a 3a s-a încheiat cu un sprint spectaculos. La linia de finiș se aflau cele două echipe fruntașe, Investec-Songo-Specialized și SCOTT-SRAM MTB Racing, însă doar unul din fiecare echipă adversă era cu adevărat lângă linia de sosire. Ceilalți doi cicliști se aflau la doar câțiva zeci de metri mai în spate. La un moment dat nu se știa care din ei va fi primul ajuns lângă coechipierul său. La final Sauser a fost cel care a ajuns lângă Kulhavy, echipa obținând astfel locul întâi.
Pe doi au sosit Nino Schurter și Matthias Stirnemann, iar pe trei Nicola Rohrbach și Daniel Geismayr de la Centurion Vaude 2.
Etapa a fost relativ scurtă cu doar 78 km. A fost șansa specialiștilor pe cross country, Schurter și Stirneman simțindu-se oarecum obligați să ofere o imagine bună. Cei doi au fost agresivi pe urcări și coborâri făcându-i pe liderii la General de la Cannondale să încetinească din când în când. Însă campionul Olimpic și partenerul său totuși nu i-au putut învinge pe Sauser și Kulhavy.
Investec-Songo-Specialized a așteptat cuminte și a făcut mișcarea decisivă pe ultima urcare mare a zilei. Pe măsură ce insistau, cei de la Cannondale Factory Racing XC nu au putut ține pasul. În același timp Sauser și Kulhavy continuau cu calm și concentrare maximă. La final de etapă Stirneman a greșit și a început sprintul final prea târziu. Asta i-a permis lui Sauser să-l depășească.
Lucian Logigan și Tudor oprea de la Scott Geiger Team, au terminat azi pe locul 32, la General ajungând pe 39. Clasarea lor scade încet-încet însă se menține încă în limite foarte bune de performanță. După trei etape plus prolog, cei doi au însumat 267 km pedalați și o viteză medie de 20,57 kmh.
Etapa a 4a se va potrivi cu siguranță lui Jaroslav Kulhavy și motorului său mare. Așadar dacă cei de la Cannondale Factory Racing XC vor să-și mențină avansul șubred de 1:20 minute, ar fi bine să tragă tare pe cei 112 km de maine, cu 2150 m diferență de nivel.
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.