Acum citesti
Absa Cape Epic 2017 etapa 2. Rezumatul zilei – Sauser și Kulhavy câștigă

După două zile de condiții meteo extreme a venit a 3a. Însă etapa cu numărul doi a fost totuși scurtată de la 102 km la 62 la recomandarea medicilor din echipa organizatorică. Temperaturile extrem de mari ar fi făcut ravagii în rândul concurenților.

Însă distanța mai scurtă nu a însemnat că lupta pentru podium este mai puțin acerbă. Astăzi Jaroslav Kulhavy și Christoph Sauser, de la Investec-Songo-Specialized au fost cei care au trecut primii linia de sosire. Nino Schurter și Matthias Stirnemann, de la SCOTT-SRAM MTB Racing au terminat pe 2. Podiumul a fost completat de Manual Fumic și Henrique Avancini de la Cannondale Factory Racing XC.

Foto: Ewald Sadie/Cape Epic/SPORTZPICS

Ritmul etapei a 2a a fost „fast and furious”, pe măsură ce echipele își dădeau seama de potențialul unei victorii, etapa scurtată fiind la 62 km. Potrivit lui Fumic și Schurter, Philiip Buys și Matthys Beukes, de la PYGA Euro Steel, au fost cei care au plecat ca din pușcă.

Foto: Ewald Sadie/Cape Epic/SPORTZPICS

Cu modificările făcute la această etapa, condițiile au semănat destul de mult cu cele de la o cursă de cross country. De aici și avântul unor echipe de a pedala la maximum. Totuși cicliștii specializați pe maraton au fost într-un final avantajați. Prima jumătate a etapei a fost super rapidă, stil pur cross country. Concurenții nu se opreau nici măcar la punctele de alimentare. Kulhavy recunoaște că la un moment dat începuse să se îngrijoreze. Pierduse contactul cu Christoph pe o urcare lungă, dar din fericire acesta a revenit. Ba chiar au câștigat etapă într-un final.

Foto: Sam Clark/Cape Epic/SPORTZPICS

Echipa româneasca Scott Geiger, alcătuită din Lucian Logican și Tudor Oprea, au terminat etapa de azi pe locul 32, fiind pe 35 la General. Până acum se mențin într-o constanță admirabilă având în vedere vedetele internaționale care participa la acest maraton.

Etapa a 3a de mâine este și aceasta destul de scurtă, „doar” 78 km cu 1650 m diferență de nivel.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 − 12 =