Acum citesti
Trasee la munte cu FreeRider.ro – dezbatare

Anunțam ieri pe pagina noastră de facebook, ideea de a parcurge trasee la munte, în grupuri mai mari, organizate. Ideea mi-a venit în urma încheierii unui parteneriat cu Decathlon pentru un eveniment, în cadrul căruia doi clienți ai lanțului de magazine vor petrece un weekend cu noi la munte.

Trecând rapid peste introducere, aș dori să lansez aici două idei. Feedback-ul vostru este ca de obicei apreciat, prin urmare aștept cu interes părerile voastre.

Ideea 1

Se referă la organizarea unor grupuri mai mari de bicicliști pentru parcurgerea unor trasee la munte. După cum sugerau mai mulți utilizatori pe Facebook, ar fi interesant de creat un site în care să fie prezentată tura respectivă, cu totate detaliile necesare: perioadă, dificultate, traseul în sine, cazare etc. Un astfel de site există deja, fiind creat de noi în urmă cu ceva timp, dar care a fost dat uitării. Se numește trasee-biciclete.ro și conține deja câteva ture prezentate de unii cititori.

Astfel, acest site poate constitui un punct de pornire pentru turele la munte. Dar cum timpul nostru este destul de limitat în sezon, datorită evenimentelor și testelor, propun să fie desemnat un organizator pentru o tură anume. Acesta va trebui să propună traseul, să primească sugestii în priviința acestuia și să propună metodele de transport și cazare. Evident, trebuie să fie vorba de cineva cu experiență, care a mai parcurs diverse trasee. În acest sens, așteptăm și propunerile voastre cu privire la acest subiect. Persoana respectivă o putem desemna noi, în funcție de experiența și CV-ul fiecăruia care este interesat. Persoana respectivă va trebui cumva răsplătită pentru efort, așadar aici propunem o sumă minimă cu care să cotizeze fiecare participant și care să ajungă la organizatorul de tură.

Pe scurt:

1.Desemnăm un organizator de tură din propunerile primite de la cei dornici.
2.Traseul pentru următorul weekend este propus pe trasee-biciclete.ro.
3.Până în fiecare zi de miercuri a săptămânii respective trebuie să se înscrie cei care vor să ia parte la tură. Poate chiar cu două săptămâni înainte ar fi indicat să fie făcute rezervările.
4.Organizatorul face rezervările pentru cazare.
5.În ziua în care grupul se întâlnește, trebuie plătită mica cotizație către organizatorul (liderul de grup) respectiv.
6.Plecare către traseu (fie cu trenul, fie cu automobilul etc.)
7.La întoarecere, pot fi postate impresii și fotografii din tură pe trasee-biciclete.ro sau pe pagina de Facebook a site-ului (care urmează a fi creată).

Ideea 2

Pentru că avem posibilitatea de a caza până la 6 persoane în zona Câmpulung Muscel, acolo unde se regăsesc și traseele noastre de test, putem face un pachet interesant pentru 6 persoane care vor să petreacă un weekend cu noi. Putem oferi cazare și mâncare contra cost, fără a include aici transportul până la destinație. De asemenea, va exista program liber de weekend pentru cei care vin în locul respectiv. Un pump track va fi prezent în curte pentru anternamente suplimentare. De asemenea, am dori să avem și un racer cu noi care să explice celor care fac tura cum să pedaleze în condiții diverse de traseu.

Nu am stabilit încă un cost, dar cei care organizează astfel de ture în România percep o taxă de 80 până la 120 de euro/persoană/weekend. Foarte posibil ca noi să avem un tarif mai mic.

Pe scurt:

1.Propunem tura pentru un anumit weekend, cu două sătpămâni înainte.
2.Anunțăm costul pentru cazare & mâncare.
3.Întâlnire în zona Câmpulung Muscel.
4.Petrecerea weekend-ului pe traseele din zonă, cu două nopți de cazare incluse și întoarcere duminică seara.
5.Publicare de impresii și fotografii de după weekend.

Acestea sunt cele două idei. Momentan sunt în stadiul de propunere, prin urmare, orice modificare poate fi realizată în stadiul incipient.

Mulțumim pentru interes!

Dragoș Mitroi

Vezi Comentarii (15)
  • Varianta 1 mi se pare mai interesanta pentru ca ar oferi trasee mai variate

    Varianta 2 e un caz particular pentru cazul 1

    Cred ca ar fi interesante niste ture cu transport organizat pentru participanti si biciclete, acolo unde nu se ajunge cu trenul.

  • M-am apucat de biciclit pe 5 mai 2012,pentru prima oara!Si m-am indragostit definitiv de acest sport!A devenit o pasiune,atat de pasionata incat impreuna cu alte 5 persoane ne-am constituit intr- asociatie pentru promovarea ciclismului si sporturilor montane.Eu una,ma ofer impreuna cu ceilalti 5 sa ne ocupam de astfel de trasee,de circuite,de cazare etc.Suntem din Calimanesti Valcea si avem atatea locuri minunate de vizitat…Experienta in domeniu?am organizat anul trecut un concurs in 2 saptamani,anul acesta organizam pe 18,19 mai altul speram de o valoare mai mare…
    Asa ca,daca doriti imi spuneti ce v-ar interesa si cu cea mai mare placere pot fi organizatoarea dumneavoastra(Asociatia)-personal nu imi trebuiesc remuneratii financiare,ne putem ajuta reciproc!

  • Varianta 2 este cea mai buna idee….iar traseele din Campul Lung sunt bestiale, cazarea este peste asteptari asa ca recomand varianta a 2-a

  • Ziceam ca varianta 2 e caz particular la varianta 1, nu zic nu unor trasee in zona Muscelului doar ca nu m-as limita doar la zona respectiva, fain ar fi sa fie prin toata tara

  • Mie imi surad amandoua ideile, atata timp cat vom fi insotiti de un pro. Ar fi un mare + o mica sesiune de training si sfaturi tehnice… Ca sa nu mai spun de bikefitting, si aici nu ma refer la sfaturi de genul „stai pe sa in asa fel incat intinzand piciorul sa atingi cu calcaiele pedala”. Unghiuri, pipa, ghidon, etc.

  • Varianta 1 lasa mai mult spatiu pentru varietate – munte, dealuri, campuri

    Stiu si eu cateva zone bune la munte (zone mai putin frecventate), in care nu e nevoie de push-bike.

  • eu sunt din zona muresului si a muntiilor calimani si a ghiughiului si parerea mea ii ca aici sunt cele mai bune trasee, pt cei aventurieri… datorita faptului ca majoritatea drumurilor is duse de zapada 🙂
    sunt si statii meteo unde e posibil cazarea 🙂

  • Felicitari…foarte faina initiativa…noi o aplicam pe-aici de anul trecut…se anunta pe mail intr-un grup imens de pedale care ar fi ruta de weekend…se da o ora si un punct de plecare…deci cred ca varianta 1 e faina…dar si varianta 2 e buna si poate o extindeti putin in sensul de a forma o echipa de testeri cu cei care participa la intalnirile de la Campulung Muscel…asta ar deveni interesant si pentru participanti…:)

  • …am uitat…totul se trece pe endomondo, plasand astfel traseele la vederea tuturor celor interesati de un traseu intr-o anumita zona…

  • Eu as propune varianta 1, sunt din Dambovita si avem o gramada de trasee super, fiecare cu specificul sau. (Ar fi cineva de aici interesat sa urce un deal cu rampa de 30%? 🙂 Sau de o etapa de vreo 120 km cu 7 urcari/dealuri medii?)

  • e cineva care organizeaza niste trasee montane in august 2014? vin in tara in vacanta si mi ar place sa fac ceva trasee si pe la noi,

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × one =