Acum citesti
Specialized Ambush Comp ANGi (2020)

Specialized, pe lângă bicicletele de top foarte cunoscute tuturor pasionaților, produce și echipamente performante, de calitate excelentă. Printre acestea, modelele lor de căști sunt extrem de apreciate datorită combinației irezistibile de performanță, confort și tehnologie, la prețuri surprinzător de bune în comparație cu concurența.

Ambush este un model consacrat deja de cască specială de MTB din colecția Specialized. Am avut ocazia să testăm câteva ture modelul Ambush Comp, în versiunea dotată cu senzorul de accident ANGi.

Ambush Comp este o variantă la preț avantajos a modelului consacrat, cu o structură internă puțin diferită dar cu aceiași formă ca modelul premium Ambush. Ce se păstrează însă este sistemul de protecție suplimentară MIPS, lucru rar întâlnit la această gamă de preț. MIPS e un sistem ce permite interiorului căștii să aibă un joc de câțiva mm față de exterior, astfel că în cazul unei lovituri, efectul de rotație transmis de cască spre cap este considerabil redus, scăzând riscul unei afectări a coloanei cervicale.

Modelul testat este ceva mai scump pentru că este dotat cu senzorul ANGi, ce detectează un eventual accident cu ajutorul accelerometrelor interne și, prin intermediul unei aplicații de pe telefon, trimite un SMS de alertă unor contacte selectate în prealabil. Un astfel de sistem este inclus și în computerele Garmin sau în aplicația Strava, dar Specialized consideră că poziționarea acestuia pe cască dă o alertare mai precisă în caz de accident și mai puține alerte false. Pentru testarea acestui sistem vom încerca să facem o prezentare separată.

Personal, casca m-a impresionat din primul moment prin confortul ireproșabil. Obișnuit fiind cu căști mai ușoare, m-am așteptat la un oarecare disconfort, dar casca s-a făcut uitată pe cap, chiar și în ture lungi de multe ore petrecute în șa. Nici măcar cozorocul, element pe care sincer nu îl prea iubesc, nu m-a deranjat deloc, fiind reglabil în mai multe poziții. Sistemul de închidere e confortabil și rapid, la fel și cel de reglaj. Iar conștientizarea faptului că ai pe cap o cască cu MIPS îți dă un mic plus de liniște sufletească, ba chiar la început te joci din când în când rotind de ea și admirând sistemul.

Concluzia este că Ambush Comp e o cască ce oferă tot ce e nevoie pentru MTB: protecție de top, confort, calitate, aspect și un preț competitiv, având în vedere că modelul testat are și sistemul ANGi inclus, care ridică considerabil prețul final.

Importator: CrossBike

Primit la test de la magazinul Click4sport

Preț: 629 lei (399 lei varianta fără ANGi)

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 − 8 =