Acum citesti
Soluții de curățat și lubrifiat de la Rema Tip Top

Importatorul Rema Tip Top în România, DHS Bike Parts, ne-au trimis mai multe produse de curățat, întreținut și lubrifiat bicicleta (și nu numai), pentru atelierul nostru, iar o parte dintre acestea am avut deja ocazia să le testăm. Mă refer aici în special la cele de curățare și lubrifiere dar și la soluțiile de curățat mâinile, după ce lucrezi la bicicletă. Vom reveni pe viitor cu detalii despre soluția anti-pană, care trebuie introdusă în camerele anvelopei.

solutii_lubrifiere_curatare_lant_bicicleta_tip_top_1

Bicicletele fiind murdare am început cu Bike Cleaner sau altfel spus, în germană, Zweirad Reiniger. Acesta se puverizează foarte ușor pe cadru, asemenea soluțiilor de curățat geamuri, iar un flacon de 500 ml ar trebui să-ți ajungă pentru 5 spălări. Acesta se aplică pe murdărie și se lasă câteva minute, apoi este indicat să folosești un burete umed cu care să îndepărtezi mizeria. Atenție totuși, dacă este vorba despre foarte mult noroi este indicat să utilizezi doar apă, fără burete, deoarece riști să-ți zgârii cadrul. Pe de altă parte, nu utiliza în niciun caz jet de apă, deoarece toată soluția de curățat va intra la rulmenții butuculor, pedalelor etc. De asemenea, atunci când îl utilizezi, asigură-te că îl vei împrăștia doar pe zona cadrului pe cât posibil. Evită de asemenea bottom bracket-ul sau furca, la îmbinare. Coroanele sau rulemnții cuvetelor sunt de asemenea de evitat. Asta deoarece soluția este foarte puternică și descompune grăsimea, uleiul sau vaselina de pe cadru, deci implicit și pe cea care ajută la lubrifierea componentelor.

De fapt, această soluție este atât de puternică, încât aplicată pe lanț poate să-l curețe de mizerie total, scoțând totodată și lubrifiantul din aceasta.

solutii_lubrifiere_curatare_lant_bicicleta_tip_top_2

Așadar, și lanțul face parte din categoria componentelor de evitat. Cadrul rămâne extrem de curat după ce se aplică apa pentru clătire, atât de curat încât aveam impresia că bicicleta este nouă.

solutii_lubrifiere_curatare_lant_bicicleta_tip_top_3

De asemenea, chiar și de pe cusăturile șeii a reușit să scoată negreala îmbibabtă de atât de mult timp. Trebuie menționat că soluția este bio-activă și non-acidă, rămâne doar să găsești spațiul necesar unde s-o folosești.

solutii_lubrifiere_curatare_lant_bicicleta_tip_top_4

Desigur, în atelier acest lucru ar fi fost imposibil, un spațiu deschis fiind recomandat în acest sens. Noi am utilizat-o la munte, în curte.

Cost: 40 Lei

Apoi am trecut la curățarea lanțului cu ajutorul Chain-Cleaner-ului. Partea bună este că nu trebuie să utilizezi din abundență: aplici mișcând cu mâna de angrenaj în spate pentru două ture, apoi ștergi cu o cârpă și repeți operațiunea. Și la acest capitol am rămas plăcuți impresionați de performanțele produsului. Cei care nu doresc să dea lanțul jos de pe bicicletă și să-l curețe vor putea utiliza mai multă substanță pentru lanț, însă ce-i în exces dăunează deoarece cum spuneam și mai sus, acesta va rămâne complet nelubrifiat. Nu în ultimul rând, trebuie să menționez că Chain Cleaner-ul funcționează și pentru curățarea discurilor de frână.

Preț: 30 Lei

solutii_lubrifiere_curatare_lant_bicicleta_tip_top_8

În ceea ce privește lubrifiantul pentru lanț am avut la dispoziție două produse: unul la tub mare și unul la tub mai mic, dar mai eficient, botezat Nano Diamant, care cu ajutorul nano-particulelor reduse frecarea deci uzura.

solutii_lubrifiere_curatare_lant_bicicleta_tip_top_5

Din punctul meu de vedere, ambele își fac bine treaba, chiar și lubrifiantul mineral datorită gradului de penetrare și a protecției împotriva coroziunii, a umezelii și a uzurii.

solutii_lubrifiere_curatare_lant_bicicleta_tip_top_6

Și în cazul aplicării acestui lubrifiant este recomandat să ștergi ulterior lanțul cu o cârpă pentru a nu acumula mizerii de pe traseu și a duce astfel la o uzură prematură a lanțului.

Preț: 40 Lei Nano Diamant și 30 Lei lubrifiantul mineral

După experiența plăcută cu produsele mai sus menționate, ne-a rămas să mai încercăm pasta de curățat mâinile. Deși până în prezent am folosit în atelierul nostru un produs de supermarket, cea de la Rema Tip Top miroase mai bine, nu zgârie mâinile sau cel puțin nu simți că ar fi vorba despre o pastă abrazivă și miroase chiar bine. De asemenea, ce a avut pasta de la Tip Top în plus a fost mențiunea în legătură cu protejarea pielii, fiind delicată cu mâinile dar și mirosul plăcut de cictrice. În componența acestei paste se regăsesc oricum uleiuri Bio-Citrice.

Preț: 14 Lei

solutii_lubrifiere_curatare_lant_bicicleta_tip_top_7

Per total, produsele mi-au lăsat o impresie foarte bună, în orice caz, nu așteptam altceva de la un brand uriaș precum Rema Tip Top. Ca să întăresc opinia bună despre aceste produse trebuie să menționez că și prețurile sunt absolut acceptabile.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

6 + six =