Acum citesti
Rucsac Thule Vital 3 (2018)

Când spui Thule, de regulă spui soluții de transport, însă trebuie să știi că suedezii mai au și alte produse în portofoliu, precum rucsacul de față, Thule Vital 3. Extrem de compact (21 x 8 x 37cm) și foarte ușor (440 de grame), acesta este gândit pentru bicicliștii de munte care pleacă în ture de 1-3 ore, dat fiind volumul de apă de 1.75 litri pe care-l poate stoca. Dacă ei așa au calculat, nu putem decât să-i credem pe cuvânt, însă mie mi-a fost suficient stocul de apă și pentru ture mai lungi, de 4-5 ore (cu diferențe de nivel de sub 1.000 de metri).

Compact, ușor, simpatic, comod. Thule Vital 3 punctează pozitiv la multe capitole. Spațiul este ușor restrâns, dar nu-i așa, nu le poți avea pe toate.

Pe cât de mic, pe atât de încăpător este, iar acesta îmi permite să iau cu mine cam tot ce-aș avea nevoie: desigur, apa, apoi trusa de scule, levierele, peticele de cameră, trusa de prim ajutor (care nu e tocmai mică) sau la alegere pelerina de ploaie ori stabilizatorul cu tot cu camera video. Punga de apă este ușor de accesat și de scos, iar prinderea acesteia cu șină o face deosebit de facil de folosit. Șina acționează asemenea unui fermoar, nu-ți rămâne decât s-o pliezi, apoi s-o vâri în locul său înapoi.

Pungă de apă cu o capacitate de 1.75 litri. Nu miroase, deci poate fi folosită din prima, eventual cu o clătire în prealabil.
Buzunarul din interior, semnalizat cu portocaliu pentru a fi văzut ușor. Și pentru design.
Chinga de jos se află acolo pentru a găzdui un stop de bicicletă.

Furtunul de apă se prinde direct de breteaua rucsacului cu un magnet, iar asta înseamnă că după ce bei, nu este neapărat necesar să-i găsești imediat locul. Îl poți lăsa liber și se va prinde el la un moment dat, poate chiar mai repede decât te-ai aștepta. Este extrem de bine aerisit, practic acesta fiind cel mai aerisit rucsac pe care am avut ocazia să-l testez, iar spatele cât și bretele sunt construite din două materiale suprapuse, unul cu ochiuri mici și altul cu ochiuri mari, ceva mai moale, care este menit să asigure confortul necesar pe zonele de contact cu spatele sau umerii.

Furtunul se prinde cu magnet de bretea.
Bretelele cât și partea din spate sunt foarte bine aerisite.
Pliezi și bagi pe șină.

Centrul de greutate al acestuia este destul de jos și conform celor de la Thule această specificație aduce un beneficiu musculaturii. Totuși, nefiind vorba despre un rucsac cu capacitate mare, nici nu putem discuta despre o greutate exagerat de mare pe care o poți atârna pe spate. Altfel spus, îl pui pe umeri și uiți de el. În interior există un buzunar cu fermoar, care poate găzdui telefoane, chei sau carduri bancare, însă acesta nu este livrat și cu protecție de spate (poate doar punga de apă să mai atenueze ceva în cazul unui șoc. Glumesc.).

Pe scurt, Vital 3 a devenit partenerul meu de nădejde, destul de rapid, iar dacă aceste caracteristici se păstrează și pentru restul de modele din gamă, cu siguranță modelul Vital 6 mi s-ar potrivi mai bine, căci de regulă mai am și aparatura de filmat de cărat cu mine și câte ceva de mâncare. În orice caz, cel de față este extrem de ușor și de comod, unul dintre cele mai bune pe care le-am încercat până în prezent.

Preț: 480 lei
Importator: Aleo

Prezentare video:

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 1 =