Acum citesti
Rucsac Camelbak KUDU 20 (2018)

Îți amintești ultima tură lungă când ai vrut să-ți iei cu tine jumate de atelier și de casă dar ai ajuns la concluzia că nu ai cum efectiv să le stichezi pe toate în rucsac? Sau poate că nu ți s-a întâmplat până acum asta, dar plănuiești o tură mai lungă cu multe accesorii la tine, pe care să le stivuiești într-un rucsac care să-ți stea pe spate ca turnat? Așadar, dacă ghizodanul cu care mergeai la școală nu reprezintă o alternativă pentru tine, s-ar putea să te intereseze cel de față, proaspăt lansat de Camelbak și care vine cu câteva specificații interesante.

Kudu se integrează bine în peisaj.

O capacitate de 20 de litri pentru un rucsac să știi că nu-i de ici de colo. Este mare, iar dacă vine și corect și inteligent compartimentat precum cel de față, o să te poți bucura de tot acel spațiu așa cum se cuvine. Dar mare înseamnă și greu, iar KUDU 20 nu se numără printre cele mai ușoare exemplare pe care le-am testat, dar este logic să fie așa. O să încep cu partea funcțională, mai precis menționând dotarea acestuia cu o pungă pentru apă, cu furtun – care se poate fixa de bretea ca să nu-ți intre în cadru când filmezi sau pur și simplu să nu te gâdile pe bărbie, voi continua cu protecția de spate care este foarte groasă și te asigură că în cazul unei căzături pe spate coloana ta va fi în regulă și termin cu nenumăratele spații de stocare disponibile.

Buzunarul din față poate găzdui o pelerină sau chiar o jachetă groasă, de iarnă – fără probleme.
Când nu este foarte încărcat nici nu se poate spune că este prea voluminos.

Există buzunar în față, există prindere de cască, există compartiment pentru scule, există un compartiment principal unde poți băga o cameră mirrorless sau chiar DSLR, există compartiment pentru punga de apă care mai poate găzdui una-alta și există compartimentul pentru protecție. Totodată, există două buzunare pentru sticlele de apă și alte două buzunare pe cureaua de prindere din dreptul abdonamenului. Încă o curea de fixare vine în dreptul pieptului și este dotată extra cu un fluier în caz că: te-ai pierdut, vrei să sperii urșii din pădure sau te-a prins o avalanșă. Sau pentru zilele când pur și simplu vrei să-ți exersezi talentul la fluierat.

Buzunarul din față se deschide pentru a face loc altui buzunar.
Pe care, dacă-l deschizi, dai de alt buzunar cu alte spații de stocare în interior.
Partea superioară găzduiește alt buzunar, de dimensiuni generoase.
Buzunar pe laterală pentru recipiente cu lichide.
Spațiul de stocare princpal, cu alte buzunare interioare.
Spațiul dedicat pungii de apă.
Aici suntem avertizați că cineva ne păzește spatele, la propriu.
Decent aerisit sus, protecția se vede prin plasa transparentă cu ochiuri foarte mici.
Muștiucul poate fi închis când nu este folosit, astfel încât să nu se scurgă apa prin el.
Două buzunare sunt prezente și pe cureaua de prindere din dreptul abdomenului.
Faimosul fluieraș.
Bretele aerisite, însă nu-s gândite pentru zilele caniculare. Se presupune totuși că la munte e mai frig…

Mai multe despre capacitatea de stocare a acestui rucsac poți vedea în filmul de prezentare de mai jos, pe care l-am realizat într-o mică pauză pe munte.

Pe scurt, rucsacul Camelbak Kudu 20 nu vine cu vreo inovație însă față de rucsacurile testate până în prezent, este mult mai inteligent compartimentat – folosind deci spațiul în avantajul tău și este decent aerisit în partea din spate. Este un rucsac pentru cei care au multe de cărat sau fac ture montane lungi pe mai multe zile sau pentru cei care cară și pentru alții în turele de o zi. Spațiul în plus nu strică niciodată, dar ia aminte că încărcat la maxim, acesta va pune ceva greutate pe spinarea ta, greutate pe care o vei resimți în special la deal. Prețul recomandat nu este tocmai mic – de 219 euro, însă îl poți găsi deja cu anumite reduceri în diverse magazine.

Importator: RomEurotrade SRL
Preț de raft: 219,95 euro

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 − ten =