Acum citesti
Prindere de smartphone cu carcasă rezistentă la apă, de la SP Connect

Mi-a sosit zilele trecute prin curier un pachet pe care scria frumos SP Connect Bike Bundle. O cutie zdravănă, cu magnet – ca să dea bine, ce adăpostea un sistem de prindere pentru smartphone, ușor de utilizat pe orice fel de bicicletă, pentru orice fel de activitate.

Am cerut-o în mod special pentru iPhone SE, probabil cel mai fain telefon din lume, însă trebuie să știi din capul locului că prinderile sunt disponibile pentru diverse telefoane: iPhone, de la 5 la noul X și Samsung, de la Galaxy S7 la S8 plus. În fine, după cum vei putea remarca din fotografia de mai jos, cutia cu tot kit-ul conține suficiente prinderi, atât pentru ghidon cât și pentru capacul care fixează pipa, cu lipici sau fără, cu braț pentru montare verticală sau orizontală și cel mai important, un imbus cu două capete, astfel încât orice mamaie sau tataie să-l poată monta fără asistență. Acum serios, chiar e al naibii de simplu.

Abundență! Ne place!

Revenind la alegerea mea, am optat pentru înlocuirea capacului de deasupra pipei și pentru un braț care permite instalarea telefonului pe orizontală. Iar pe bicicletă arăta ca din fabrică, mai ales că precum bicicleta, și iPhone-ul era negru. Mai mult decât atât, îmi oferea un câmp vizual mai mare, atât pe navigație cât și pe modul foto sau video.

Prindere în locul capacului de deasupra pipei și un braț suficient de lung. Prinderea dintre braț și carcasă este foarte stabilă și se face prin rotire.

Apropo, am testat acest kit la munte, pe unele dintre cele mai dificile trasee de pe aici și chiar dacă am avut ceva stres, aparatul a stat la locul lui, ceea ce este de apreciat. Am filmat, însă rezultatul a ieșit destul de tremurat. Pe bolovani sau rădăcini se pare că iPhone-ul nu este cea mai grozavă sculă, stabilizatorul jucându-i feste. Dar dacă vrei să faci asta pe asfalt sau teren puțin denivelat, e numa bine. De asemenea, am avut Strava pronit și am văzut în permanență pe ce segment mă aflu, cât mai am de tras până sus, câți kilometri și cu ce medie am parcurs porțiunea. Informații utile.

Pasul 1: desfaci capacul cu imbusul din pachet. Se desface rotind în sus.
Pasul 2: se pune prinderea cu gaură pentru șurub. Se strânge în jos.
Pasul 3: ești aproape gata! Înfigi doar componenta ce face legătura dintre capac și braț.
Apoi doar pui carcasa în loc.
Și o fixezi cu un șurub. În locul acelei carcase poate fi un GoPro.

Din fericire, cei de la SP Connect s-au gândit și la zilele ploioase, iar astfel livrează în pachet o husă din silicon care-ți protejază telefonul de stropii de apă. În cazul de față, au ținut stropii de noroi la distanță.

Greutatea este absolut acceptabilă și drept să-ți zic, nici nu m-am obosit să-l pun pe cântar. Un alt avantaj de menționat este faptul că poate găzdui și o cameră GoPro sau o cameră video cu prindere similară, ceea ce reprezintă un avantaj, punctând de fapt în două categorii. Întreg pachetul este oferit pentru 249 de lei, iar dacă vrei să zicem doar carcasa împreună cu o prindere de ghidon, acestea te vor costa 169 + 129 lei, adică mai mult decât produsul cumpărat sub formă de kit.

Carcasa din silicon pentru zile ploioase.
Și o fotografie din față, pentru a-i lămuri pe cei curioși de aerodinamica carcasei.

Ceea ce trebuie să iei în seamă este faptul că deasupra pipei sau deasupra ghidonului telefonul este destul de expus în cazul unei accidentări, dar asta este valabil pentru orice device ai folosi. Dar la câte prinderi găsești în pachet, sunt sigur că se poate monta în spatele ghidonului, păstrându-și totodată o poziție vizibilă. Trebuie doar să-ți pui imaginația la lucru.

Poză la poză.

SP Connect mai produce și altfel de suporturi de telefon, cum ar fi cele pentru pasionații de running sau pentru automobil. Nu rămâne decât să dai un click aici pentru a vedea toată lista de produse.

Importator: sprint-bike.ro

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 1 =