Acum citesti
Prim contact: cască și mănuși de la BikeForce

Există mulți producători care vin cu propriile brand-uri, iar oferta este vastă. Mi-am propus să testez de pe la feicare câte un astfel de produs, iar astăzi servim o cască BikeForce Prestige și două seturi de mănuși, unele scurte, BikeForce Slipy și unele lungi, BikeForce Enduro. Ce trebuie reținut legat de acest gen de produs este că prețul mai mic decât cele de la brand-uri notorii le face mai atractive pentru piață, iar calitate este de luat în seamă.

Acestea nu sunt produse de performanță ci se adresează unui segment de persoane care ies cu bicicleta ocazional și care nu au nevoie neapărat de un produs de top. Dacă privim un pic pe prețuri, casca BikeForce Prestige cu care voi începe această prezentare, cântărește mai puțin decât una de top, însă vine cu mai puține opțiuni. În cazul acesteia, prețul poate fi de până la 4 ori mai mic decât cel al unei căști de top. În suma de 129 de lei, primești o cască fără tehnologii de genul MIPS sau curele interschimbabile sau suport pentru google-și, în schimb primești o cască comodă, cu reglaj la spate prin intermediul unei rotițe, o foarte mică plasă de țânțari poziționată în față, un cozoroc de mici dimensiuni detașabil și 23 de fante de aerisire.

Un pic încurcate curelele, nu le-am sesizat. 🙂 Forma aduce cu căștile mai scumpe.
Aerisire bună pentru casca Prestige.
Rotiță de reglaj la spate, materiale decente.
Plasă mică de insecte montată central, în față.

Pentru mine, care port dimensiunea M, aceasta s-a dovedit a fi cam mică deci am apelat la varianta L pentru a sta bine pe cap. Din acest punct de vedere îți recomand cu căldură să testezi casca înainte de achiziție. Este bine aerisită, are bureți interschimbabili și un cozoroc cam mic ce-i drept, însă te poți consola cu faptul că este chiar ușoară: 252 de grame. Așadar, fără materiale revoluționare, BikeForce Prestige este o cască comodă, bine aerisită, care-și face treaba atunci când este nevoie de ea, oferită pentru un preț foarte decent.

De asemenea foarte decent este și prețul pentru mănușile BikeForce Enduro. Uneori, când mă uit la mănușile mele, cei 66 de lei pe care producătorul îi cere pentru cele de față par o glumă. Vorbim aici de un set de mănuși cu degete lungi, cu prindere pe arici, o palmă rezonabil de groasă (cusături prezente) cu extra protecție sub degete și în podul palmei alături de cea aflată sub degetul mare, și o aerisire decentă pe partea exterioară grație materialului subțire utilizat în construcție.

La prima vedere n-ai spune că pot costa 66 de lei.
Partea superioară este aerisită decent.
Prindere cu arici pentru o fixare bună.
Protecție și confort din belșug. Se vede cu ochiul liber, nu? 🙂

Faptul că palma are extra material înseamnă că absoarbe cu succes din șocurile transmise din ghidon, acestea fiind ideale pentru cei care au pe ghidon un set de manșoane ieftine, dure. Așadar, o pereche de mănuși decentă, care oferă un confort bun (în dimensiunea M mi s-au potrivit perect), o aerisire decentă și o prindere reglabilă cu arici.

Din aceeași categorie fac parte și mănușile fără degete BikeForce Slipy, al căror fan sincer nu-s, dar cărora le-aș putea găsi o utilitate celor care se plimbă vara cu bicicleta prin parc și doresc ceva mai lejer. Protecția în palmă este bună, cu un strat mai gros, se întind bine pe mână și au de asemenea un reglaj cu arici.

Prindere cu arici, material subțire și elastic plus material gen prosop pe degetul mare.
Palmă îngroșată pentru confort și asezonată cu mici puncte siliconate pentru aderență sporită.

De apreciat sunt punctele de silicon de pe palmă care vor asigura o aderență bună pe manșon. Porțiunea de burete de pe degetul mare te va ajuta să te ștergi de transpirația de pe frunte în zilele toride. Prețul este de 33 de lei.

Produsele BikeForce sunt brand propriu al KeroBike.ro și pot fi găsite pe site-ul acestora.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 − sixteen =