Acum citesti
Ochelari Uvex Sportstyle 702: test pe termen lung

În 2015, în vară, am primit de la Uvex o pereche de ochelari, la acel moment recent lansați. Este vorba despre modelul Sportstyle, cu un preț recomandat de 99 de euro, care arată foarte bine și care au un sistem foarte isteț de schimbare a lentilelor. Cum s-au comportat în acest an și jumătate poți citi în acest articol.

ochelari-uvex-sportstyle-2015-1 Ochelarii sunt importanți nu doar pentru utilitate, ci așa cum ne arată trend-urile și pentru stil. Să deții o pereche de ochelari care să arate bine este clar un plus. Iar Sportsyle nu fac excepție. Mi s-au potrivit precum o mănușă, iar asta m-a încântat din start. Se potrivesc bine pe cap, fără a sta prea strânși pe tâmple. Cu toate acestea, nu mi-au lăsat niciodată impresia că ar putea zbura de pe cap, chiar și în situațiile cele mai dificile în care m-am aflat. Lentilele cu care au fost livrați sunt destul de închise, iar prin pădure acesta a reprezentat un dezavantaj (aceeași poveste și pe vreme noroasă), deoarece am avut dificultăți în a ochi potecile care șerpuiau pe lângă pietroaiele ce trebuiau evitate cu orice preț. În zone deschise însă, cu soare, vizbilitatea pot spune că a fost foarte bună. Dar nu perfectă, ca în cazul altor ochelari de la Oakley, Adidas sau POC pe care am avut ocazia să-i încerc. Aceștia din urmă fac parte din categoria vizibilitate HD, așa cum ne place nouă să glumim. Ochelarii de la Uvex fac parte dintr-o gamă de mijloc, iar așteptările nu pot fi atât de mari ca de o la o pereche de ochelari pentru care plătești triplu.

ochelari-uvex-sportstyle-2015-2Zona exterioară a lentilei, de tip oglindă, s-a zgâriat între timp, dar cu toate acestea există doar mici puncte întunecate, care au apărut cel mai probabil de la pietrele care au mai sărit de pe traseu. Pentru a schimba lentila nu trebuie decât să tragi de ramă în jos, iar sistemul mi se pare genial, căci le poți scoate pentru a le înlocui rapid cu unele transparente (incolore) sau pentru a le șterge perfect. Zona de magnet din lateralele ramei a ruginit între timp, însă magneții nu și-au pierdut deloc puterea. Nici suprafața ramei nu a fost afectată în vreun fel în tot acest timp, arătând practic ca-n prima zi. Ce mi-aș fi dorit cu adevărat este o și mai bună fixare pe cap, dar aici mai depinde și de conformația fiecăruia în parte. De asemenea, nu au protecție împotriva transpirației care curge de pe frunte (de regulă la perechile mai scumpe există un burete montat pe interior, în partea superioară a ramei).

ochelari-uvex-sportstyle-2015-3Cât despre preț, acesta este foarte în regulă dată fiind durabilitatea acestor ochelari. Cu siguranță îi voi mai purta, prin rotație și în anii următori.

ochelari-uvex-sportstyle-2015-4Preț: 99 euro
Importator în România: –

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 + fourteen =