Acum citesti
Mănuși Northwave Spider și pantaloni Edge – prezentare

DIn ultima serie de produse trimise de Northwave pentru test/prezentare, revin cu mănușile Spider și cu pantalonii Edge, ambele două produse foarte confortabile care mi-au plăcut în mod deosebit. Pantalonii mi s-au părut atât de lejeri și de faini, încât am decis să-i cumpăr. Mai ales că sunt și nergi și cu o croială mai strâmtă. Dar să începem cu mănușile.

Acestea s-au potrivit bine, fără să facă cute în palmă care ar fi putut să mă deranjeze. Nu sunt neapărat cele mai aerisite în schimb oferă multă protecție, atât la nivelul palmei cât și deasupra acesteia. Toată partea de palmă este construită dintr-un material mai gros și pentru un confort desăvârșit, există mai multe zone prevăzute cu gel, care nu doar că atenuează din șocurile pe care le transmite ghidonul, dar spre exemplu, dacă ai niște manșoane mai subțiri, o să strângi mai eficient de ghidon.

Pe degete sunt prevăzute niște zone cu silicon, asigurând astfel o adrență mai bună pe maneta de frână și manșon, iar zona dintre degetul mare și arătător este suplimentată cu mai mult material, ca să nu devină nimic deranjant pe acolo. Pe degetul mare există un material care imită prosopul, astfel încât să ștergi sudoarea de pe frunte și de pe ochi în zilele toride. Nu în ultimul rând, trebuie să menționez că acestea nu beneficiază de nicio prindere cu arici și cataramă ci de un material elastic în zona încheieturii mâinii și de o gaică de care tragi pentru a pune mănușile pe… mâini.

Ținând cont de toate aceste atribute, mănușile Northwave Spider sunt oferite pentru un preț chiar competitiv, de 159 de lei.

Trecând mai departe la pantalonii Northwave Edge, aceștia sunt foarte lejeri însă nu reprezintă o alternativă pentru competițiile de enduro ci mai degrabă pentru All-Mountain sau pentru cei care nu suportă Lycra la Cross Country. Asta deoarece au o croială destul de slim, așadar n-o să arăți ca un rapper american după ce-i îmbraci. Ajustarea în jurul taliei se face cu ajutorul a două curele cu arici, una în stânga și una în dreapta, asigurând o potrivire excelentă.

Ai la dispoziție două buzunare care pot reprezenta și două guri de aerisire, materialul de pe interior fiind prevăzut cu plasă – așadar când ai buzunarele deschide pe acolo intră aer lejer. Buzunarul din dreapta are dublu compartiment deși mi se pare că mai mult mă încurcă decât să ajute atunci când bag telefonul, iar un buzunar de dimensiuni generoase se află pe partea stângă – acesta poate fi închis cu ajutorul prinderii cu arici. După ce-i iei pe tine, îi închizi cu fermoar și cu două capse.

Prețul acestora este de 315 lei și reprezintă o alternativă de luat în seamă pentru cei care nu vor o pereche de pantaloni grea și groasă, una pe care o pot purta și la XC, iar astfel să renunțe la Lycra.

Distribuitor: BikeFun România

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × 1 =