Acum citesti
La test: mănuși BBB Freezone BBW-52 (2017)

Acum mai bine de o lună am primit de la BBB o nouă pereche de mănuși, construită pentru iubitorii de cross country, însă așa cum am descoperit, pot fi un foarte bun companion și pentru All-Mountain/Enduro. În fond, nu cred că există o pereche de mănuși dedicată unei anumite discipline. Dacă reușește să ofere performanțe bune, o va face indiferent de disciplina pentru care a fost concepută.

DSCF2773Freezone BBW-52 este un nou produs al olandezilor, care, pe lângă partea de design prin care se face remarcat, vine și cu o parte funcțională ce merită puțină atenția. Iată despre ce este vorba: pentru un confort sporit, cei de la BBB au construit noile mănuși cu spumă cu memorie, care se află exact în podul palmei. Mănuși cu spumă în podul palmei am mai folosit, problema este că spuma era relativ rigidă și parcă țineai în mâini un ghidon de două ori mai gros. Acesta este sentimentul pe care-l ai la început și cu aceste mănuși, însă datorită spumei cu memorie acestea crează o zonă de confort între ghidon și palmă. Desigur, tot vei simți ghidonul o idee mai gros, însă aderența pe acesta este foarte bună.

DSCF2778La toată această aderență își aduce contribuția și faptul că zona cu spumă este gândită inteligent (fără să se află pe întreaga suprafață a palmei) dar și datorită liniilor siliconate de pe suprața acesteia. Problema cu aceste linii siliconate este că după 10 utilizări, încep să se desprindă. Este cumva enervant, însă din fericire nu modifică cu nimic aderența mănușii pe manșon. Ca să închei subiectul spumei „inteligente”, vreau să completez cu faptul că aceasta absoarbe micile vibrații și reprezintă totodată o foarte bună protecție în situația în care aterizezi cumva peste ghidon în palme.

DSCF2780
Liniile subțiri de silicon s-au desprins după o utilizare intensă, însă nu afectează performanțele. Doar deranjează privitorul.

Partea superioară este construită din neopren, iar ca un artificiu de design, la încheietura degetelor, atunci când strângi pumnul, ies la iveală câteva zone roșii, care crează un contrast fain cu negrul materialului din care este croită mănușa. Între degetul arătător și degetul mare există o zonă ranforsată, nu doar pentru un confort ridicat, dar și pentru o mai bună durabilitate a mănușilor. Alte zone cu silicon se află pe primele trei de degete, de la cel mare la cel mijlociu, pentru a spori aderența pe maneta de frână. Sincer, pe degetul mare nu înțeleg exact de ce s-a optat pentru acel silicon, căci nu este neapărat de ajutor în vreun fel sau altul.

DSCF2786
Trei degete cu silicon, ca să fie treaba sigură.

Prinderea pe încheietură se face cu arici, iar acestea se fac remarcate prin „talia” mai joasă, relevând astfel faptul că sunt croite pentru sezonul mai cald. Eu aș spune că sunt mănuși ideale de vară și toamnă. Pe degetul arătător te vei lovi de asemenea de cuvântul Touch, care exprimă faptul că poți naviga pe smartphone, fără să-ți scoți mănușa, o funcție care ar trebui să se regăsească pe toate modelele noi de mănuși.

DSCF2787
Aici se pot observa mai bine zonele roșii, care ies la iveală când strângi pumnul sau ghidonul.

Pe scurt, mănușile BBB Freezone mi-au plăcut pentru confortul foarte ridicat pe care-l oferă, iar asta mă face să le recomand, indiferent de disciplină. Greutatea este irelevantă, dar trebuie să menționez că se simt foarte ușoare, dată fiind ergonomia bună. Atenție pentru doritori, eu de regulă port dimensiunea M la mănuși, iar acestea de față sunt un L. Așadar, neapărat probate înainte de achiziționare.

Preț recomandat: 79.95 euro, din primăvara lui 2017

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − 20 =