Acum citesti
Jachetă de ploaie Fulride

jacheta_ploaie_fulride_2013_2Fulride este un brand nou de echipament pentru cicliști, cu sediul în Spania, care iese la rampă cu produse precum jachete, pantaloni cu bazon, veste, încălzitoare pentru mâini și picioare și altele. Am primit de la aceștia o jachetă de ploaie, pe care am purtat-o în timpul cursei de la Azuga, unde a plouat torențial. Ce ocazie mai bună putea să se ivească pentru a vedea cum se prezintă noua jachetă?

Jacheta vine împachetată într-o husă de foarte mici dimensiuni, fiind deci foarte ușor de transportat. Este foarte subțire și foarte ușoară, cântărind doar 120 de grame în dimensiunea M, cea pe care am primit-o la test. Materialul din care este croită beneficiază de foarte multe găuri de mici dimensiuni, ca să permită transpirației să fie eliminată. Pe de altă parte, ploaia nu pătrunde prin jachetă, așa că a trebuit să studiez un pic problema ca să înțeleg cum funcționează.

Secretul constă în utilizarea membranei FR Strech Plus. Porii de dimensiuni micrometrice permit transpirației să pătrundă și să fie eliminată deoarece picătura de transpirație este mai mică decât cea de ploaie, așa cum am aflat chiar din prezentarea spaniolilor. Membrana este fabricată din poliuretan pentru a fi elastică, așezându-se astfel perfect pe corpul tău. Un alt secret constă în construcția fermoarului, care contribuie de asemenea din plin la izolarea corpului de ploaia de afară. În orice caz, ca utilizator obișnuit de astfel de produse, nu stau să intru și mai adânc în detalii, ci apreciez funcționalitatea produsului într-un caz concret. Iar în cazul de față, ploaia nu a pătruns prin jachetă, de aceea mă declar mulțumit pe deplin. În partea din spate există și o aerisire care va menține o temperatură optimă pentru corpul tău. Funcționează, dar nu face minuni și nici nu ar avea cum să facă atât timp cât rolul principal este să te mențină uscat.

Din punct de vedere al aspectului, jacheta vine cu o imagine simplă și curată, fiind oferit în culoarea albă, foarte ușor de murdărit. De asemenea, un dezavantaj al construcției sale cu un material subțire, se poate vedea imediat când treci pe lângă un gard din lemn sau pe lângă crengi de copaci tăiate, existând riscul serios de a o agăța și a o rupe. Din păcate, nu este livrată și cu buzunare la spate, ceea ce m-a determinat să umblu pe sub aceasta, ca să accesez buzunarul primei jachete.

În concluzie, jacheta de ploaie a celor de la Fulride mi se pare acum un accesoriu nelipsit. Există multe opțiuni pe piață, dar aceasta întrunește unele dintre cele mai înalte așteptări. Faptul că te protejează eficient de ploaie, este foarte compactă și foarte ușoară înseamnă mult, nu numai într-o cursă, ci și într-o tură de munte vara, acestea fiind de altfel și punctele sale forte. Prețul de 115 euro este piperat, dar avantajele sunt de necontestat.

Importator în România: nu există
Site oficial: fulride.com
Preț: 114.90 euro

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 1 =