Acum citesti
Test Northwave Rockit Plus [2023]: pentru mtb și gravel

Încălțămintea specializată pentru ciclism este importantă întrucât oferă un plus de ajutor atunci când ai nevoie. În general este mai rigidă oferind suport mai bun la pedalare sau push-bike și, în plus, dispune de prinderea SPD din talpă, foarte importantă și pe urcări, dar și pe coborâri tehnice făcute în viteză.

Northwave Rockit Plus fac parte din categoria de mijloc pentru încălțăminte de ciclism pentru că, deși nu vin cu multe specificații, dispun totuși de câteva foarte importante. În primul rând talpa este din Vibram, la fel ca la încălțămintea veritabila de munte pentru drumeție și, în al 2lea rand, sunt echipați cu sistemul de închidere Northwave SLW 3, un buton rotativ cu care poți strânge foarte ușor, întreg pantoful, din doar câteva mișcări.

Este un bonus important ca acești pantofi dispun de talpa Vibram, întrucât vei avea aderenta buna nu doar pe stâncă uscata, dar și pe ud. Nu degeaba orice pantof de munte care se respecta, are talpa Vibram. Tine cont de faptul ca Northwave Rockit Plus sunt foarte ok și la mers pe jos, chiar mult. M-am simțit foarte confortabil în ei indiferent cat de mult push-bike am făcut și au fost momente…

La confort contribuie și faptul ca plăcuța SPD este îngropată în talpa, așadar nu te va încurca la mers, nu vei face zgomot ciudat pe gresie când intri în magazin, restaurant sau pensiune și nici nu vei aluneca pe gresie.

Confortul este, în primul rand, important la încălțăminte însa fiecare este cu particularitățile sale. În ceea ce ma privește, Northwave Rockit Plus mi s-au potrivit foarte bine încă de la prima purtare, iar eu sunt mai pretentios, în sensul că până când mă obișnuiesc cu un pantof nou mă cam dor tălpile, abia de la a 3a sau a 4a purtare fiindu-mi ok. Nu s-a întâmplat însă și la Rockit Plus ceea ce mă face să cred că sunt făcuți mult mai bine.

Cum spuneam, confortul primează la niște pantofi de ciclism, iar cu Northwave Rockit Plus am reușit să fac deja multe ture, însumând sute de kilometri, fără să simt nici cea mai mică presiune, pe degete, talpă sau pe oasele tarsiene. E însă drept că este posibil ca nu toți cicliștii să fie la fel de norocoși, mai ales cei care se știu cu picioare mai “complicate”.

Spuneam în titlu că Northwave Rockit Plus sunt pentru mtb și gravel și așa este. Desigur îi poți folosi și la șosea, însă ar fi “overkill”, pantofii de șosea fiind mult mai “finuți” și ușori. Pentru mtb și gravel însă sunt perfecți.

De reținut că Rockit nu este echipat cu membrană Goretex sau similar. Asta înseamnă că apa va pătrunde usor în pantofi, dacă plouă, traversezi un râu sau mergi prin iarbă înaltă. Lipsa asta vine și cu un avantaj și anume, dacă te uzi, la fel de repede te vei și usca, doar să fie cald afară, prezența membranei Goretex menținând, în general, umezeala la interior.

Rockit Plus sunt destul de bine protejați împotriva uzurii, partea din față fiind galoșată, la fel ca pantofii de munte. Astfel, dacă atunci când pedalezi carcteristica asta nu te interesează, galoșarea devinde deosebit de importanta când începi un push sau hike-a-bike, pe potecă sau chiar un drum forestier abrupt. Galoșarea va proteja vârful pantofilor de stânci și pietre ascuțite.

Închiderea pantofilor NW Rockit Plus se face cu sistemul X-Dial SLW3, un buton rotativ care strânge, în mod egal și concomitent, întreg pantoful. Avantajele acestui tip de prindere este că poți strânge din “clic în clic”, foarte controlat. La fel deschiderea, se poate face din clic în clic dacă, să zicem, că de-a lungul zilei ți se umflă piciorul de la efort și încep să te strângă. Poți elibera șiretul doar câte puțin, până când simți că este bine. Pentru deschidere completă, tot ce trebuie să faci este să tragi de o mică piedică, iar șiretul se eliberează complet.

Una peste alta, noii Northwave Rockit Plus sunt niște pantofi reușiți, nepretențioși, versatili, potriviți de folosit la orice, de la ture de agrement la antrenamente și chiar mers pe jos, de ce nu. Pentru concursuri consider că nu ar fi potriviți întrucât acolo ai nevoie ca piciorul să fie susținut mult mai ferm în pantof, fiind nevoie de două închideri, la acești Rockit Plus accentul fiind pus pe confort și versatilitate.

Northwave Rockit Plus – specificații

Culori: negru / talpă neagră; bleumarin / talpă maro
Măsuri: 37 – 48
Talpă: Vibram Wolftrax
Branț: EVA
Închidere: X-Dial SLW3
Superior: PU și Ripstop
Protecție: TPU
Preț la data publicării recenziei: 699 Lei
Importator: BikeFun

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × 5 =