Acum citesti
Test – echipament de damă Northwave Acquerello și Venus 2

Deși în general mai puțin vizibile pe bicicletă, sau mai rar, doamnele și domnișoarele cicliste pedalează de multe ori cel puțin la fel de bine ca echivalentul lor masculin, lucru care se vede des la concursuri. Din acest motiv, hainele de damă pentru ciclism sunt la fel de performante, îndeplinind la fel de bine nevoile ciclistelor care caută la echipamentul pe care-l folosesc, performanță și confort.

Este și cazul hainelor Northwave care au sosit la redacție pentru a fi încercate de ciclistele noastre, mai precis tricoul și mănușile Northwave Acquerello și pantalonii trei-sferturi Northwave Venus 2. Dacă Acquerello este o serie limitată de produse, de nivel mediu-superior din punct de vedere al performanței, pantalonii Venus 2 sunt parte din colecția obișnuită care este păstrată în general de-a lungul sezoanelor. Northwave Venus 2 sunt clasificați a fi de nivel mediu însă calitatea fabricației, a croielii și a construcției este de nota 10+. Producătorul notează respirabilitatea, elasticitatea și greutatea redusă la a fi peste medie.

Seria Acquerello este specială pentru că folosește materiale pe care nu le mai întâlnim la celelalte colecții obișnuite din gama Northwave. În plus, designul este deosebit și cel mai probabil, nu-l vom mai întâlni în colecțiile viitoare. Tricoul este foarte bun din punct de vedere al calității, fiind construit dintr-un material foarte moale și foarte confortabil de purtat direct pe piele.

Fiind destinat doamnelor și domnișoarelor sportive, desigur că tricoul Acquerello dispune de croială specifică de damă. Este vorba mai precis de construcția BioMap de la Northwave, adaptată formelor feminine.

Potrivirea pe corp este și aceasta foarte bună, cu condiția ca mărimea tricoului să ți se potrivească. Caracteristicile tricoului, cum ar fi zonele aderente de la mâneci și talie, fac ca aceseta să stea perfect pe tine, să nu se miște în timpul pedalării. Manșetele sunt de tip “raw”, practic mânecile sunt tăiate direct, fără să mai aibă tiv. Asta ajută la favorizarea circulației sanguine rapide în timpul efortului. Dar oferă și mai mult confort în acelasi timp, pentru că nu te strânge deloc. Știm totuși că tivul are un rol, acela de a proteja marginile tricoului în cazul nostru. Am observat însă că după câteva luni de folosire și multe spălări, mânecile stau la fel de frumos pe mână, nu se ruleaza în sus.

Important este și fermoarul, la un astfel de produs care este în general folosit fără menajamente. La tricoul Acquerello fermoarul este YKK, cea mai bună marcă de fermoare din lume. Fermoarul funcționeaza ușor și cursiv și se simte robust, deci va rezista multă vreme.

În partea din spate găsim cele trei buzunare „tradiționale” ale ciclistului. Aici poți pune la nevoie mănușile, batoane energizante, geluri, telefonul sau o jachetă de ploaie. Din păcate buzunarele sunt destul de mici, în special la mărimea S. Telefonul smart intră fără probleme însă dacă vrei să-l pui într-o husă de ploaie, nu mai intră în buzunar.

Există și elemente reflectorizante pe partea din spate a tricoului, mai precis tivul buzunarelor este reflectorizant. Este o bandă destul de lungaă și teoretic suficient de vizibilă noaptea. Suprinzător însă, acest tip de element este mai puțin vizibil, respectiv reflectorizant. Având o culoare mai închisă, noaptea este mai puțin vizibil.

În teren tricoul a fost foarte apreciat. Construcția, croiala și cusăturile sunt de o calitate foarte bună. Puse cap la cap, toate oferă confort excelent. Respirabilitatea este de asemenea, la un nivel foarte ridicat, transpirația evaporându-se foarte repede. E drept că datorită acestei caracteristici, tricoul nici nu ține de cald la nevoie. Este totuși gândit să fie purtat vara, sau oricând cu altă ocazie, pe dedesubtul echipamentului mai gros. Și designul este foarte atractiv, acesta fiind în opinia noasteă, unul din principalele „selling point-uri” ale produselor din seria Acquerello.

Mănușile Northwave Acquerello, sau Flag 2 cum este denumită seria, fac parte din aceeași colecție ca și tricoul. Sunt clasate de producător la mijlocul gamei, din punct de vedere al aderenței pe ghidon și al susținerii oferite mâinii. Pentru respirabilitate, mănușile Acquerello sunt peste medie.

Și aici calitatea produsului este cât se poate de înaltă, nimic de comentat. Materialul, atât cel de pe palmă cât și de pe spate, este perforat pentru a oferi permeabilitatea de care vorbeam mai sus. Pentru palmă, materialul este alcătuit din piele sintetică, pentru a fi mai rezistentă în cazul unei căzături, dar și pentru a rezista la cât mai multe spălări.

Legat de eventuale accidentări, palma conține și zone suplimentate cu latex, fapt care mărește confortul, aderența și protecția. Materialul de pe spate, cel frumos colorat, este format dintr-un fel de plasă flexibilă care oferă nu doar confort ci permite aerului să curgă mai ușor și să evapore umezeala formată. Fixarea pe încheietura mâinii se face cu ajutorul unei curelușe velcro. Este sistemul clasic care s-a demonstrat că este încercat și testat.

Foarte utilă este zona specială, din material flaușat, prezentă pe degetul mare. Este o specificație pe care o întâlnim în general la mănușile de top și utilă atunci când vrei să ștergi nasul sau ochii, dacă pedalezi pe vreme rece.

Mănusile s-au comportat foarte bine pe bicicletă. Au oferit susținere excelentă mâinilor, aderență la fel de bună pe ghidolina bicicletei, iar confortul a fost și acesta foarte bun, materialul de pe spoate fiind elastic, mulându-se astfel pe mărimea și forma mâinii.

Pantalonii trei-sferturi Northwave Venus 2 sunt fără bretele. Deși încadrați de producator la nivel „mediu”, în teren s-au comportat mult mai bine. Specificațiile sunt într-adevăr medii, însă performanțele au fost peste.

Pe de o parte avem bazonul de tip SRW-12 de nivel mediu, gândit să ofere confort și protecție pe distanțe medii de pedalare. Este o caracteristică ce a fost verificată pe trasee cu distanțe medii. După ture de cursieră de aproximativ 60 km, nu se simțea vreun disconfort. De asemenea, susținerea oferită este tot medie, practic compresia. Nefiind un produs destinat competițiilor, pantalonii nu strâng piciorul exagerat de tare. Acesta poate fi însă și un dezavantaj pentru ciclistele care caută susținere musculară bună.

Materialul din care Northwave a construit acești pantaloni se numește Carvico Malaga. Este un material foarte elastic și foarte moale. Mulțumită acestor caracteristici, evident pantalonii sunt și foarte confortabili. Mai mult, Venus 2 sunt tratați și dispun de protecție solară UPF 50+.

În partea de jos avem manșete echipate cu banda din silicon pentru o bună fixare pe picior. Pe traseu am observat că Venus 2 nu s-au ridicat aproape deloc în timpul pedalatului. Este o specificație foarte utilă pentru că un pantalon care se ridică în timpul mersului devine în timp foarte deranjant între picioare.

Partea din spate a genunchilor este construită dintr-un alt tip de material. Se simte altfel la mână, iar rolul acestuia este să nu încurce la îndoirea genunchiului, acțiune care se întâmplă de mii de ori în timpul unei ture de bicicletă. Materialul are caracteristica de a fi elastic și permeabil, pentru a fi confortabil și permite transpirației să se evapore.

Nu în ultimul rând și Venus 2 dispun de printurile reflectorizante necesare, inclusiv din punct de vedere legal, pe timpul nopții. În partea din față avem un pătrat cu logo-ul Northwave, iar în partea din spate, pe piciorul stâng, alte câteva elemente discrete. Practic însumându-le, totul este destul de discret. Noaptea aceste elemente reflectă bine lumina însă datorită dimensiunilor mici, nu sunt prea vizibile.

Toate cele trei produse au plăcut și au performat în teren așa cum au promis. Pentru tricoul și mănușile Acquerello, performanțele lor sunt foarte apropiate de cele oferite de produsele de top, avantajul acestora testate de noi fiind designul special, lansat de Northwave în ediție limitată. Pantalonii Venus 2 s-au comportat și ei bine. Desi cotați „entry-medium”, calitatea construcției, confortul, designul și performanțele nu au dezamăgit.

Preț la data publicării
Manuși Northwave Acquerello (Flag 2) 85 Lei
Tricou Northwave Acquerello 265 Lei
Pantalon ¾ Northwave Venus 2 295 Lei
Importator BikeFun

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 − nine =