Acum citesti
Test – antifurt Blackburn Local U-Lock cu extensie

Așa cum spunem de fiecare dată, antifurtul ar trebui să fie a 2a ta investiție importantă după ce îți cumperi bicicleta. Nici măcar casca de protecție nu este mai importantă pentru că dacă bicicleta îți este furată, degeaba mai ai cască.

Blackburn Design este o companie americană care își are începuturile în 1975 când Jim Blackburn a decis să se ocupe de industria velo știind că va face o diferență, prin gândirea sa din perspectiva consumatorului final. Compania produce o mulțime de accesorii pentru bicicletă, de la genți și pompe la lumini și oglinzi.

De data asta am încercat pentru tine antifurtul de tip U de la Blackburn, mai precis modelul Local cu cablu de extensie. Din start trebuie să spunem că acest cablu de 118 cm lungime este o idee excelentă și deosebit de folositor.

review recenzie test antifurt ulock bicicleta blackburn local cablu 02

Lacătul Local este un model clasic, dar care dispune de câteva specificații care îl fac mai dezirabil decât celelalte opțiuni de pe piață. În primul rând secțiunea tijei lacătului este hexagonală. Producătorul ne spune că acest design este mai bun întrucât previne rotirea buclei din oțel, dublând rezistența la tăiere și deschidere aplicând forță prin pârghie.

review recenzie test antifurt ulock bicicleta blackburn local cablu 05

În al 2lea rând avem cablul de 118 cm pe care îl putem folosi ca extensie. Este un accesoriu inclus deosebit de folositor întrucât antifurturile de tip U suferă de neajunsul de a nu putea fi legate de stâlpii cu diametru mare. Antifurtul de față Blackburn Local poate cuprinde stâlpi cu un diametru maxim de 108 mm. Dar aici avem avantajul cablului pe care dacă îl folosești îți poți lega bicicleta inclusiv de copaci groși sau stâlpi pentru iluminat stradal.

review recenzie test antifurt ulock bicicleta blackburn local cablu 07

Însă ideal este să folosești acest cablu pentru a securiza roțile bicicletei. Astfel, în timp ce bicicleta este legată cu U-lock-ul de un stâlp, poți folosi în paralel cablul pentru a asigura și roțile cu același lacăt U-lock.

review recenzie test antifurt ulock bicicleta blackburn local cablu 13

La test am avut varianta compactă a lacătului, care oferă o lungime de 162 mm. Este un lacăt mic însă extensia din cablu compensează din plin. Totuși avantajul unui antifurt U de dimensiuni mici este greutatea mică, doar 742 gr, și dimensiunile reduse. Îl poți transporta lejer în rucsac. La greutatea lacătului se adaugă și cablul cu o lungime de puțin este 1m, care are 367 grame.

review recenzie test antifurt ulock bicicleta blackburn local cablu 01

Însă lacătul este vândut împreună cu propriul sistem de transport pe bicicletă, pentru a nu fi nevoit să-l cari doar în rucsac sau agățat de pantaloni. Există astfel o prindere specială care se instalează pe cadrul bicicletei, iar cealaltă parte pe bucla lacătului. Totul se fixează apoi cu un simplu clic. Suportul poate fi montat pe majoritatea diametrelor de cadru cu secțiune rotundă.

review recenzie test antifurt ulock bicicleta blackburn local cablu 04

Blackburn Local dispune de încă o serie de specificații care îl fac mai performant în comparație cu ce mai găsim pe piață. Spre exemplu sistemul de încuiere este mai deștept. Blocarea se face la ambele capete ale lacătului fapt care îi conferă rezistență sporită.

review recenzie test antifurt ulock bicicleta blackburn local cablu 09

De asemenea butucul nu este pentru cheie clasică (frezată) ci de tip Abloy, despre care se spune că sunt imposibil de deschis fără cheia potrivită. Antifurtul vine cu 3 astfel de chei pe care este gravată și seria lor unică. Cu alte cuvinte, dacă le pierzi pe toate, dar ai scris undeva seria, vei putea primi alta de rezervă.

review recenzie test antifurt ulock bicicleta blackburn local cablu 06

Bucla din oțel călit a lacătului are o secțiune de 14 mm în timp ce cablul are un diametru de 10 mm însă cu tot cu protecția din silicon care este de fapt destul de groasă. În specificații ni se spune că acest cablu este protejat cu o teacă din kevlar pentru protecție sporită. În realitate acest cablu este îmbrăcat într-un material clasic care doar protejează cadrul bicicletei de zgârieturi. Protecție suplimentară la tăiere nu oferă întrucât noi am reușit să facem o secțiune cu un cutter mai mare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu în ultimul rând, când am încercat să forțez acest antifurt folosind o rangă metalică ceva mai mare de 1m, am împins cât am putut încercând să deformez bucla din oțel. Am împins tare și aproape că am făcut o întindere musculară. Bucla a flexat însă a revenit la forma inițială. Ulterior la deschidere și închidere, funcționa la fel de bine ca la început.

Legat de preț, acesta este destul de competitiv în comparație cu ce se mai găsește pe piața din România. Liderii în domeniu, mărci precum Abus și Kryptonite, vor avea tot timpul prețuri mai mari însă protecția nu este tot timpul garantat mai bună. În aceste condiții apreciem că Blackburn Local este o alegere bună. Iar dacă ținem cont de faptul că modelul testat de noi include și extensia din cablu, atunci prețul este și mai competitiv.

Greutate lacăt 742 g
Greutate cablu 367 g
Lungime cablu 118,5 cm
Deschidere lacăt 108 mm
Lungime lacăt 162 mm
Preț recomandat 200 lei
Importator Extreme Riders

 

Vezi Comentariu (1)
  • Din pacate, toate imaginile arata o neintelegere a sistemului pe care il vandeti si promovati.
    U-lock -ul nu este o extensie a cablului, cablul nu este mai rezistent ca lacatul. Si dupa cum se spune „puterea lantului sta in zaua cea mai slaba”.
    U-lock leaga/blocheaza bicicleta, iar cablul asigura roata fata sau/si fixeaza de un obiect mai mare.

    Pana nu se refac pozele articolul este nu doar inutil ci si nociv.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

thirteen + 10 =