Acum citesti
Echipament de protecție 661: căști, genunchiere și cotiere

Biciclop este importatorul produselor 661 în România, un brand care a mai fost prezent în trecut în România, însă care de data aceasta este reprezentat cum se cuvine. 661 își are bazele în California, USA, pornind dezvoltarea de echipament de protecție încă din 1999, iar calitatea și siguranța oferite de produse, au dus la creșterea rapidă a acestui brand pe segmentul din care face parte.

Ziua bună cu Toyota Hilux shuttle se cunoaște.
Și-am nimerit-o și la culori: negrul cu portocaliul de pe protecțiile 661 s-au asortat de minune cu paintwork-ul bicicletei.

Săptămâna trecută am primit și noi câteva dintre produsele pe care le-am considerat relevante pentru piața din România, pentru a le face o prezentare generală. În acest sens, ne-am deplasat cu ele pe traseele de enduro de pe Ciocanu. Cum acesta nu este un review, pot spune totuși într-o frază că aceste produse ne-au încântat la nivel de confort și de protecție – chiar dacă nu ne-am prăvălit cu ele, construcția acestora îți oferă un sentiment puternic de siguranță.

Una dintre cele mai complexe piese și de altfel cea cu care aș dori să încep, este jacheta de compresie cu mânecă lungă 661 Evo. Aceasta este croită dintr-un material ușor și aerisit și combină multe protecții eficiente într-o singură piesă: cotiere, protecție pentru umeri, protecție pentru piept și pentru spate dar și pentru zona șoldurilor. Poate fi îmbrăcată rapid și are închidere cu fermoar.

Protecția din spate poate fi scoasă și înlocuită cu o ploscă de apă, pentru turele lungi.
Protecția pentru piept și fermoarul de închidere.
Cotiere de dimensiuni generoase…
… și protecția pentru umeri, la fel de generoasă.
Vedere mai clară din laterală, cu decupaje în zonele cotului. Reglaje extra pentru protecția de cot și de antebraț.

Este, în fond, și cea mai avansată piesă de protecție de la 661, materialele protective purtând denumirea de D30 – care se întăresc la impact însă rămân flexibile atunci când te dai pe bicicletă. O specificație interesantă este și aceea că poate fi adăugată o ploscă cu apă, în caz că orești să rămâi hidratat, iar astfel o poți folosi și pentru competițiile sau traseele de enduro, nu doar pentru cele de downhill.

Preț de achiziție: 779 lei – click aici pentru a vizualiza produsul pe site.

Cotierele Comp AM sunt ușor de prins, nu sunt neapărat cele mai comode, însă oferă o protecție bună. În plus de asta, zona de protecție nu e concentrată doar în zona cotului, ci este extinsă spre antebraț. Sunt flexibile și se fixează cu ajutorul unor benzi cu arici.

Zonă de protecție extinsă către antebraț.
Dimensiuni relativ mari înseamnă protecție mai eficientă.
Poți mișca mâna în voie, fiind flexibile.

Preț de achiziție: 209 lei – click aici pentrua vizualiza produsul pe site.

Trecem mai departe la genunchierele Evo Knee, cu adevărat o piesă heavy duty. Au dimensiuni ceva mai mari, însă senzația de protecție și cu siguranță protecția în sine sunt la nivel înalt. Partea frontală, de regulă cea care ia contact prima cu solul, este foarte mult ieșită în relief și asta datorită materialului utilizat în cantități generoase. Apoi, mai sunt protecțiile laterale, exterioare, o zonă care de asemenea rămâne afectată în urma unei căzături zdravene. Sunt flexibile atunci când pedalezi la deal și oferă o aerisire decentă. Prinderea se face cu ajutorul unei curele cu arici (Velcro).

Dimensiunile sale îți oferă un indiciu clar despre protecție.

Preț de achiziție: 519 Lei – click aici pentru a vizualiza produsul pe site.

Tot la capitolul genunchiere cei de la 661 ne-au trimis și modelul DBO. Un model ceva mai compact, comparativ cu Evo, dar care vine cu materialul D30 care absoarbe eficient șocurie. Sunt de asemenea potrivite pentru Downhill sau Enduro, însă costă ceva mai puțin decât modelul EVO.

Par masive, dar sunt mai compacte decât modelul Evo.
Protecție serioasă inclusiv pe laterale.
Flexează bine atunci când pedalezi, potrivite așadar și pentru ture mai lungi dacă preferi să pedalezi la deal cu genunchierele atașate.

Preț de achiziție: 389 Lei – click aici pentru a vizualiza produsul pe site.

Ultimele, dar nu cele din urmă la capitolul protecții pentru picioare sunt tibierele 661 Comp AM. De regulă rar întâlnite ca piesă de protecție, acestea joacă un rol crucial când te trezești cu o pedală în tibie sau poate chiar cu un băț sau o piatră aruncate de pe traseu de roata de față. Perfecte pentru sporturi extreme, acestea au un preț rezonabil și sunt foarte solide. Pot fi folosite împreună cu genunchierele 661, având o construcție care le face compatibile.

Zona acoperită este foarte largă.
Din lateral se observă cel mai bine grosimea stratului de protecție.
Prindere cu două benzi cu arici și aerisire bună.

Preț: 209 Lei – click aici pentru a vizualiza produsele pe site.

Mănușile sunt desigur o parte nelipsită a echipamentului, iar la acest capitol cei de la 661 ne-au pus la dispoziție modelul Comp. În primul rând, ai la dispoziție o gamă largă de culori din care poți alege, iar în al doilea – acestea nu au cusături în palmă sau în partea superioară, ceea ce le face foarte comode la purtat. Stratul de contact cu ghidonul este realizat din piele sintetică, iar partea superioară, dintr-un material care se întinde în 4 direcții, astfel încât să stea cât mai bine pe mână. Luând în calcul și prețul de doar 119 de lei, acestea sunt unele dintre cele mai bune oferte de pe piață, luând în calcul toate caracteristicile produsului.

Suficient aerisite și cu un design fain.
Zone siliconate pentru mai multă aderență, atât pe zona de palmă cât și pentru cele două degete care acționează maneta de frână.

Preț: 119 Lei – click aici pentru a vizualiza produsul pe site.

La capitolul căști, cei de la 661 au mai multe produse în oferă, însă noi am luat contacta cu casca de tip open face Evo AM Patrol și cu cea full face Comp Rental. Modelul Evo este confortabil și are reglaj cu rotiță la spate, utilizând același design precum casca mai sus plasată în gamă – Evo AM însă având un preț mai mic decât aceasta. Poate fi achiziționată și în versiunea MIPS pe lângă cea fără MIPS, iar protecția principală ese asigurată de spuma tradițională EPS. 15 guri de ventilație asigură că vei rămâne răcorit, iar linerele interioare nu crează puncte de presiune asupra capului. Cozorocul are două poziții pentru ajustare, în funcție de necesități și casca este compatibilă cu goggles-i.

Preț: 569 Lei – click aici pentru a vizualiza produsul pe site.

Casca Comp Rental se află de mult în gama celor de la 661 și reprezintă un best buy dat fiind prețul de achiziție de doar 409 lei, chiar mai ieftină decât modelul open face menționat mai devreme. Se adresează celor care pășesc în segmentul gravity fiind suficient de ușoară, de ventialată și desigur, compatibilă cu goggles-i.

Click aici pentru a vizualiza produsul pe site.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − seven =