Acum citesti
Drift Ghost-S (2015) la test

Motivul pentru care am publicat acest review la 3 luni după utilizarea camerei, este strâns legat de importul modelului în România. Prin urmare, te rog să nu rămâi surprins de imaginile cu copaci fără frunze, căci acestea au fost filmate în primăvară. O dată cu acest model, am primit la momentul respectiv și camera Drift Stealth 2, care ne-a plăcut din punct de vedere al dimensiunilor mici, calității video și desigur, al prețului.

drift-ghost-s-2-015-1Ghost-S este însă un upgrade serios dacă vrei să faci trecerea de la Stealth 2. Iar față de primele versiuni lasante de Drift, diferența este uriașă. Forma a rămas însă neschimbată, dimensiunile fiind cele la care s-a lucrat. Revenind în zilele noastre, Ghost-S este mai mare decât Stealth 2, oferă un ecran colorat și mare, foarte eficient atunci când vrei să vezi ce filmezi dar mai ales când vrei să faci fotografii (căci se află deasupra camerei și nu în spatele acesteia) și oferă o calitate video mai bună. De altfel, filmează la 1080p cu 25 sau 60 cadre pe secundă, o rezoluție mai mică decât a unui GoPro, însă suficientă în majoritatea cazurilor. La 720p, poți filma chiar și cu 120 de cadre pe secundă, în caz că ești amator de slow-motion-uri. În ceea ce privește fotografia, aceasta poate captura imagini la 12 megapixeli însă poate captura fotografii la 8 megapixeli în timp ce filmează (atenție, fotografiile sunt în formatul 4:3 și nu 16:9).

drift-ghost-s-2-015-7
Drift Stealth 2 pentru comparație.

Imaginile sunt de calitate foarte bună, atât la filmări cât și atunci când fotografiezi. Îmi plac culorile de la Drift mai mult decât cele ale GoPro-ului deoarece sunt mai calde, însă GoPro-ul este oferă imagini o idee mai definite, iar din punctul meu de vedere, îmi este mai ușor să folosesc Drift-ul decât GoPro-ul. Pe de altă parte, nu are nevoie de nicio carcasă, deci scapi de greutate în plus. Pe de altă parte, atunci când vrei să accesezi sim-ul (de până la 64 gb) sau vrei să-l încarci, va trebui să deschizi o ușiță cu rotiță. Dacă o strângi prea tare și ești ud sau uleios pe mâini (să spunem că tocmai ți-ai pus lanțul pe foaie), îți va fi destul de greu s-o desfaci. Aproape imposibil chiar. Prespunând totuși că nu vei desface acea ușiță în timp ce te afli în tură, putem închide ochiul la acest detaliu. Lipsa carcasei înseamnă de asemenea că lentila este expusă, iar de vei cădea cu bicicleta și o vei lovi de o piatră cu siguranță îi vei afecta structura. Lentila poate fi rotită foarte facil, astfel încât în orice poziție ai pune camera, să poți filma drept (așadar, nu mai întorci filmarea din programul de editare). Butoanele, amplasate în partea de sus a camerei, sunt foarte ușor de accesat și de apăsat, chiar dacă porți mănuși gorase și foarte groase.

Drift Ghost-S rămâne una dintre camerele mele favorite, iar această afirmație vine de la un utilizator de GoPro. Îmi place foarte mult ecranul mare, un preview excelent pentru fotografii sau filmare, lentila rotativă și imaginile mai calde. Însă accesul la cadrul SD, meniul puțin încâlcit dar și lipsa unei protecții pentru lentilă sunt minusuri cunoscute ale acestor camere. Încă de la începuturi, căci așa cum menționam și în introducere, din punct de vedere al conceputului, nu s-au schimbat foarte multe în decursul anilor. Prețul recomandat este de 1.318 lei, ceea ce înseamnă aproape dublul unui Stealth 2. Iar asta te va face să-ți pui următoarea întrebare: merită să plătesc dublu pentru o calitate mai bună a imaginii, pentru un ecran colorat, o rezoluție mai bună și câteva opțiuni în plus?

Preț: 1.318 Lei
Importator: actioncamera.ro

Filmare:

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × 3 =