Acum citesti
Casco Viper MX

Ce-ai spune de o cască ce se poate metamorfoza dintr-una de Cross Country într-un Full Face? Ideea sună bine, acesta fiind și motivul pentru care am cerut acest model pentru test. Cum se descurcă în viața reală și cât de eficient este acest produs poți citi în rândurile ce urmează.

Setul a sosit în două cutii separate, deoarece nu se livrează ca un întreg. Adică vei plăti o sumă pentru cască și o altă sumă pentru extensia ce se montează ulterior. Montajul se face foarte facil, de prinderea acesteia fiind responsabile două clapete. La fel de ușor o poți demonta dacă ești de părere că nu vei aborda un traseu dificil.

Aerisirea este foarte bună, iar laudele merg și către capitolul calitate unde nu am avut prea multe de comentat, exceptând poate sticker-ul ce indică denumriea modelului și anumite plastice precum cele pentru prinderea extensiei. Ai la dispoziție și o plasă pentru insecte, pe care cu siguranță o vei aprecia în zilele de vară, pe coborârile rapide și nu numai. Dacă nu îmbrățișezi această idee, o poți îndepărta cu lejeritate.

Cea mai atractivă parte a acestei căști este dimensiunea compactă. Fiind mică este de asemenea și ușoară, dar sunt convins că nu va putea oferi niciodată aceeași protecție precum o cască full face. Cu siguranță nici tu nu o vei folosi la downhill, casca fiind gândită pentru XC, All Mountain sau Enduro, acolo unde se presupune că nu vei suferi un impact foarte dur.

Dar dacă tot vorbim de dimensiuni, în momentul în care scoți extenisa, casca va avea dimensiuni mai mari decât cele ale unei căști clasice de XC. De aceea, prefer s-o folosesc de fiecare dată împreună cu protecția pentru bărbie.

Asemenea oricărui model de cască care se respectă, și pe Viper MX este instalat un sistem de reglaj, facilitând astfel fixare pe orice dimensiune a capului.

Punctul negativ rămâne totuși prețul și faptul că trebuie să plătești separat pentru ambele piese. Unele magazine online din afara țării comercializează însă Viper MX-ul ca un întreg, pentru aproximativ 130 de euro. Dacă nuanțele căștii pe care am avut-o la test nu te coafează, află că mai existe multe alte scheme de culori ce ar putea să-ți fie pe plac.

Producător: Casco Helmets
Preț recomandat: 99.95 euro pentru cască și 59.95 euro pentru extensie
Importator în România: –

Vezi Comentarii (4)
  • Cum se aseaza pe cap? Reglarea este facila? Sistemul de reglare rezista in timp sau se slabeste? Aceeasi intrebare pentru sistemul de prindere a mandibulei. Este confortabila la o tura prelungita? Cum sta la capitolul protectie? Cozorocul iti limiteaza deranjant sau nu campul vizual, cand este montat? Ce anume nu v-a placut la sticker si plastice? Greutatea? Buretii sunt detasabili / lavabili? Chingile sunt comode sub barbie sau iti intra in gura / in gat? Sta fixa pe cap sau la un hartop mai mare iti cade pe ochi? Poti sa folosesti ochelari cand porti casca? Daca da, de care? Etc….

  • Sunt un fost proprietar de Viper Mx, fara extensie. In primul rand casca sta ff inalt pe capul tau. Intre casca si plasa exista o distanta de aprox 1 cm, care nu arata prea bine, dar este practica pentru ca casca teoretic nu iti atinge capul nicaieri. Aerisirea este foarte buna. Dimensiunile castii pot fi reduse aparent cu o pereche de ochelari largi, gen Oakley Radar. Fara ochelari arati destul de funny. Nu este mentionat ca in casca este integrat si o teava de aluminiu, care functioneaza ca un fel de roll-bar la cazaturi.

    Sunt printre putinii care a testat casca si la cazatura: anul asta la Geiger am lovit un copac cu aprox. 50 km/h. S-a rupt in doua, am indoit si bara de aluminiu, dar am reusit sa termin cursa – cu capul intreg. Dupa finish am stat doua zile in spital, deoarece o bucata mi s-a rupt din plaman.

    Va recomand, mai ales pentru tipii mai robusti…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 − 6 =