Acum citesti
Casca Van Rysel RoadR 900 (2019)

Oare chiar trebuie cheltuită o sumă fabuloasă de bani pentru o cască cu care se aleargă în Campionatele Mondiale și în curse mari UCI? Nu neapărat… Produsele de ciclism din seria premium 900 de la Decathlon, vândute din 2019 sub marca Van Rysel, sunt folosite de echipa U19 franceză Van Rysel – AG2R Le Mondiale cu rezultate excelente. Printre acestea se află și casca RoadR900! îar aceasta poate fi pe capul tău la un preț un pic peste 200 lei, fără nicio reducere!

Casca RoadR 900 nu e nouă în 2019, ea a fost doar redenumită pentru a fi introdusă în noua colecție Van Rysel. În schimb oferă aceleași performanțe și calități la un preț acceptabil ca înainte când era disponibilă sub marca BTwin, acum într-o formă grafică mai atrăgătoare.

O cască la nivel profesionist nu trebuie doar să arate bine și să protejeze decent, există multe modele care fac asta. Ea are nevoie de calități mai multe, ce se obțin mai greu, cu studii de design aprofundate. E vorba de calități aerodinamice, de aerisire bună și de un confort excelent pe perioade lungi de timp.

Casca RoadR 900 se prezintă decent din toate aceste puncte de vedere. Evident la acest preț ea nu beneficiază de tot felul de artificii tehnice gen sistemul MIPS sau sisteme de închdere sau reglaj sofisiticate. Este o cască ce oferă calitățile minime necesare pentru a putea fi folosită chiar și la cel mai înalt nivel de performanță. Forma ei a fost studiată în tunelul aerodinamic pentru a se obține un coeficient bun. A fost studiată și din punct de vedere a fluxului de aer și s-a obținut o ventilație foarte bună. S-a obținut o greutate de 260 g în mărimea M, absolut decentă pentru o cască ce nu e minimalistă.

Am primit la test modelul negru mat, care mie mi se pare cel mai frumos, dar există în ofertă o mulțime de culori și combinații de culori gata să satisfacă aproape orice pretenții și să se asorteze în aproape orice situație! Așteptările mele nu au fost mari dat fiind prețul, dar am fost plăcut surprins la toate aspectele. Dimensiunea căștii e destul de compactă dar stă bine pe cap. Sistemul de ajustare rotativ de la ceafă funcționează perfect și face ca reglajul să fie foarte facil. Buclele de închidere nu au nimic deosebit, sunt confortabile și ușor de utilizat. Aspectul estetic mie îmi place, dar mereu acest subiect va fi personal pentru fiecare…
Am folosit casca deja multe zeci de ore, atât la șosea (pentru care a fost proiectată) cât și un pic la MTB. Am avut ocazia să prind zile extrem de călduroase. Casca face ceea ce trebuie, adică e confortabilă și se face uitată. Iar în zilele calde, aerisirea își face treaba foarte bine. Practic de când am dat prima pedală până când am terminat tura câteva ore mai târziu, casca nu mi-a atras atenția cu nimic și exact asta trebuie să facă o cască! Iar dacă e cazul, să te protejeze. Însă cum ea respectă normele legale în vigoare, acest lucru ar trebui să fie OK, să sperăm că niciunul nu va trebui să o testăm la impact în realitate.

Ca la orice cască, părerile oamenilor sunt diferite și țin atât de aspecte concrete cum ar fi potrivirea pe cap (unele căști pur și simplu nu sunt compatibile cu capul unora) dar și subiective în ceea ce privește aspectul. Fiind vorba de un produs Decathlon, avantajul e de partea noastră. Fiecare poate merge în magazin, să o vadă, să o țină în mână și pe cap și să ia o decizie după propria părere. Apoi să comande culoarea dorită dacă nu o găsește, deoarece practic orice magazin ar trebui să aibă o variantă măcar pe stoc. Altfel, o cască de calitate, ușoară, studiată aerodinamic la prețul acesta e greu de găsit!

Producător/importator: Decathlon

Preț: 209.90 lei

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 2 =