Acum citesti
Alți ochelari de la Alpina – prezentare S-Way și 5W1NG

Importatorul Alpina în România ne-a mai trimis o serie de ochelari pentru prezentare, în speță modelele S-Way și 5W1NG. În fond, din modelul S-Way am primit un singur exemplar, pe când din modelul 5W1NG – aproape toate variantele.

Pe scurt, modelul S-Way nu este neapărat dedicat bicicletelor, ci mai multor tipuri de activități. Se caracterizază prin lentila de dimensiuni mari – furnizând astfel un câmp vizual mare – fără ca ramele să-ți deranjeze privirea. Lentila este însă baza, iar aceasta folosește tehnologia QuattroVarioflex – de aici și prețul de aproape 200 de euro. Totodată, lentila crește contrastul și elimină reflexiile care te-ar putea deranja, ajustând deschiderea în funcție de cantitatea de lumină care pătrunde prin lentilă. Nu am avut ocazia să-i testez fizic pe un traseu de bicicletă, dar îi cred pe cuvânt pe cei de la Alpina.

Mai mult decât atât, lentila are protecția împotriva aburirii, iar potrivirea pe față este excelentă, deoarece poți regla atât secțiunea care se sprijină pe nas (nosepad-ul), cât și cele două brațe care vin peste ureche (în sus sau în jos). Sunt recomandați pentru MTB, dar și pentru alergare, sporturi de apă, cursiere sau trekking pe munte.

5W1NG pe de altă parte emană mult vintage și nu e de mirare căci sunt cei mai populari ochelari de la Alpina din anii 80. Pentru vremurile moderne, tehnologia a fost adaptată și adusă la zi, iar cei care încă mai caută o pereche de ochelari în culorile care-l reprezentau o dată LL Cool J sau Vanilla Ice – au nimerit la fix. De principiu, modelul 5W1NG este de asemenea multivalent, putând fi purtat fie pe bicicletă, fie la o plimbare la picior pe munte sau pur și simplu ca accesoriu vestimentare care să completeze o garderobă funky.

Aceștia sunt disponibili cu mai multe tipuri de lentile, de aici și prețul care poate să varieze, de la 539 Lei și până la 675 Lei. Calitatea corespunde desigur cu ceea ce ne-a obișnuit Alpina, iar din punct de vedere al aspectului vin în ajutorul celor care vor să iasă un pic în evidență cu o paletă coloristică mai aparte.

Toți ochelarii Alpina pot fi văzuți pe site-ul kerobike.ro – importatorul Alpina în România.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten − 1 =