Acum citesti
O competiție cât un simbol: Cursa Chișinău-Iași

Alegerea între Est și Vest a fost, și poate încă este, unul din laitmotivele Europei ultimelor decenii, fie că tema a fost discutată pașnic sau a avut urmări belicoase. Fără a intra mai departe în dispute istorice, politce sau de orice alt fel, la urechea noastră a ajuns vestea organizării unei curse de ciclism pentru amatori între Chișinău și Iași, ca parte a programului guvernului Republicii Moldova de integrare în Uniunea Europeană.

cursa

Întrecerea este una mai mult simbolică, trebuie amintit din start, și reprezintă pasul făcut de comun acord de guvernul României și cel al Republicii Moldova pentru sprijinirea eforturilor țării din urmă în drumul spre Europa. Evenimentul este programat pentru weekend-ul următor, mai precis 18-19 mai, și are și o latură culturală inclusă. Participanții din România trebuie să ajungă în Chișinău în data de 18 mai pentru a participa la festivitățile ce au loc cu această ocazie, urmând ca a doua zi să pornească pe traseul de 130 de kilometri ce leagă cele două orașe. Odată ajunși la Iași, aceștia vor fi întâmpinați de autoritățile locale și vor lua parte la un program special similar celui desfășurat în ziua precedentă.

Din partea României se caută să participe 30 de sportivi, care pot fi și amatori, nu neapărat licențiați, întrecerea neavând un scop competițional. Cheltuielile aferente deplasării la Chișinău și înapoi de la Iași, precum și cazarea și masa sunt oferite de către organizatorii evenimentului. Cei interesați să participe îl pot contacta pe Bogdan Floareș, reprezentant al Federației Române de Ciclism, la numărul de telefon 0722597827.

Vezi Comentarii (9)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 − 15 =