Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă…
Să recunoaştem că e mare bătaie de cap să ne organizăm când plecăm într-o tură de bicicletă. Sigur, există şi oamenii organizaţi care au totul… organizat şi când vine vremea de plecare tot ce fac este să ia în spate rucsacul de bicicletă în care au totul deja pus şi, pe-aici ţi-e drumul.
Pentru ceilalţi, „la început de drum”, este nevoie de acel ceva care să contribuie la organizare şi nu multe obiecte sunt mai folositoare decât această borsetă în care îţi poţi transporta la un loc toate lucrurile importante pentru bicicletă, în special sculele şi instrumentele de vulcanizare.
Sticky-Pod este borseta în care poţi introduce până la 11 obiecte cum ar fi: o cameră 29er sau două de cursieră, o mini pompă, câteva cartuşe CO2, cap de umflare, levierele pentru anvelopă, un multitool, petice şi lipici, actele personale, cărţi de credit, bani şi nelipsitul smart phone.
Există şi varianta „mini” în care poţi transporta o cameră, două cartuşe Co2, un cap de umflare, leviere, multitool, petice şi lipici, acte, carduri şi bani. Dar evident că în funcţie de ce ai nevoie să iei la tine poţi face diverse combinaţii. Sticky Pod Mini dispune de un buzunar cu fermoar şi un buzunar cu elastic în timp ce varianta mare oferă trei buzunare cu fermoar şi unul cu elastic.
Poate cel mai interesant este faptul că borsetele sunt gândite să fie transportate direct în buzunarul central al tricoului de bicicletă permiţându-ţi astfel să nu mai iei neapărat cu tine şi un rucsac. Nu în cele din urmă materialul din care este fabricată borseta este aderent astfel că nu există pericolul să-ţi cadă din buzunar dacă începi să te dai prea „extrem”.
Preţul este de 17,99$ pentru Large Pod şi 14,99$ pentru Mini Pod, iar partea bună este că se livrează şi în România. Pentru România livrarea costă 12$ la care se adaugă şi o taxă de 1,60$, preţul unui Sticky Pod mare ajungând la puţin peste 100 Lei.
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.
Un articol care „mi-a luat rucsacu’ din spate”! :))
Nu am ales un astfel de „sticky pod”, insa o borseta a fost reactivata cu succes, in acest sens. Au intrat in ea toate cele necesare si prima iesire cu ea mi-a confirmat ca este o solutie mult mai buna decat rucsacul 😉
O astfel de borseta, ca cea prezentata in articol, este folositoare nu doar sa o iei singura in tura ci si sa-ti pastrezi organizate sculele pentru ture pentru a le gasi mai usor intr-un rucsac, daca totusi nu se poate fara – poate mai ai nevoie si de haine si ceva mancare. Sigur si o borseta clasica este folositoare insa acolo toate sunt la gramada, obiectele lucioase riscand sa fie slefuite si zgariate de celelalte.