Acum citesti
Know Before You Go – un film util despre avalanşe

KBYG-2Cel mai mare pericol iarna pe munte, indiferent dacă mergem acolo cu schiurile, la plimbare, cu snowmobil-ul sau chiar şi cu un fat-bike. Avalanşa este un proces complex, cu mulţi factori care intră în ecuaţie şi, din păcate, este de multe ori ucigătoare pentru cei ce au avut ghinionul să o cunoască.

Echipamentele special concepute în ultima vreme precum şi cercetările specialiştilor în domeniu au făcut ca pericolul avalanşelor să nu mai fie atât de mare cât timp iubitorii de zăpadă sunt echipaţi corespunzător, ştiu să folosească echipamentul din dotare şi au pregătirea de bază pentru a se feri de situaţiile în care s-ar putea afla în pericol.

http _cdn.coresites.factorymedia.com_whitelines_new_wp-content_uploads_2015_11_Know-Before-You-Go-Avalanche-Safety-Video-Snowboard-Travis-Rice-Jeremy-JonesVom reveni când soseşte zăpada cu o serie de articole în detaliu despre acest subiect, pentru că în România avem inclusiv specialişti în domeniu şi şcoli şi stagii de pregătire în domeniul avalanşelor şi a schiului şi snowboard-ului off-piste.

Până atunci însă, de peste ocean, de la Utah Avalanche Center, vine un film deosebit de bine realizat în care sunt prezentate de către specialişti, atleţi şi victime principalele pericole pe care le prezintă avalanşele dar şi principalele metode de a le evita. Un film de urmărit cu atenţie:

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 − eight =