Acum citesti
Mitas 4 Islands anunţă detaliile etapelor ediţiei 2020

Maratonul mtb pe etape din Croaţia Mitas 4 Islands, a devenit deja o destinaţie cunoscută, fiind un concurs excelent pentru deschiderea sezonului. Avand loc între 21 şi 25 aprilie, cursa poate fi pentru tine un excelent test. Vei vedea dacă tot antrenamentul de peste iarnă a dat roade.

În mod tradiţional concursul avea 4 etape desfăşurate pe patru insule diferite croate din marea Adriatică. Din 2019 organizatorii au introdus o etapă nouă, un prolog, al cărui rol este stabilirea ordinii de start din etapa întâi. Spre deosebire de etapele normale, care au lungimi între 40 şi 73 km, prologul are doar 13 km şi 300 m diferenţă de nivel, însă nu trebuie subestimat deloc.

Astfel, marţi 21 aprilie 2020, are loc startul oficial al maratonului mtb Mitas 4 Islands, cu prologul. Concurenţii vor avea ocazia să vadă ce îi aşteaptă în următoarele zile de concurs întrucât prologul este practic un rezumat al evenimentului. Este ca un sprint, pentru care categoric e nevoie de o încălzire bună înainte. Insula Krk – lungime 13 km, diferenţă de nivel 300 m.

Miercuri 22 aprilie avem startul propriuzis al maratonului, etapa întâi. Se va pleca de la nivelul mării pe drum asfaltat după care destul de repede se ajunge pe potecă. De aici îi aşteaptă pe concurenţi 12 km de potecă tehnică în urcare, spre „platoul de pe Lună”, o zonă înaltă şi complet aridă parcursă de un drum stâncos şi la fel de tehnic. Insula Krk – lungime 71 km, diferenţă de nivel 1750 m.

Joi 23 aprilie avem etapa a 2a. Concurenţii vor fi traversat deja pe a 2a insulă, iar organizatorii spun că este etapa „rapidă”, mai puţin tehnică. E drept că avem mai puţină potecă dificilă însă dacă privim profilul etapei vom vedea „fierăstrăul” care poate însemna un singur lucru, foarte puţine momente de respiro, tot timpul vei fi fie în urcare fie în coborâre. Insula Rab – lungime 65 km, diferenţă de nivel 1120 m.

Vineri 24 aprilie – etapa a 3a. Este etapa când participanţii traversează zone naturale protejate ce pot fi parcurse pe bicicletă doar o singură dată pe an, cu ocazia concursului. A 3a insulă a maratonului oferă peisaje superbe însă deloc mai puţin dificile sau tehnice. Concurenţii se vor lupta în continuare cu caracterul stâncos  al traseului. Insula Cres – lungime 73 km, diferenţă de nivel 1650 m.

Sâmbătă 25 aprilie, ultima etapă. Este şi cea mai scurtă şi poate într-adevăr, cea mai uşoară. Însă tocmai pentru că se ţine destul de mult pe asfalt şi alei pavate, este şi cea mai rapidă şi intensă. Nu trebuie subestiamtă şi nu spune încă „hop”, până nu ai terminat şi acestă etapă. Insula Losinj – lungime 40 km, diferenţă de nivel 900 m.

Freerider va fi prezent la Mitas 4 Islands 2020 cu două echipe care vor transmite de la faţa locului. Echipa formată din Suzi Hilbert şi Veronika Cseh va concura la categoria UCI Feminin, iar prin ochii lor vom urmări atmosfera de la vârful plutonului. Echipa formată din Dan Mazilu şi Bogdan Gheorghe participă la categoria Masculin, iar ei ne vor povesti cum este să participi şi să şi termini acest concurs de 5 zile, chiar şi când ai mai puţin antrenament. Înscrierile sunt deschise şi se fac aici.

Pentru a vedea cum a fost cu adevărat pentru colegii noştri care au participat în 2019, citeşte articolul de blog scris de redactorul nostru Dan Mazilu.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 5 =