Acum citesti
Road Grand Tour vă așteaptă la August Rush, o zi cu multe curse inedite

Unul dintre cele mai interesante evenimente cicliste, etapa din campionatul Road Grand Tour ce se desfășoară pe circuitul Titi Aur din apropierea Bucureștiului, vă așteaptă din acest an pe 25 august într-un format nou și incitant, cu patru tipuri de curse dedicate amatorilor și două pentru elite, dar și cu curse pentru copiii de toate vârstele, totul desfășurându-se în cadrul excelent și sigur al pistei de automobilism de lângă Crevedia.

Evenimentul se dorește să fie o zi dedicată complet ciclismului, zi ce va începe cu cursele copiilor, începând cu ora 10, curse despre care puteți afla pe pagina dedicată și la care înscrierile se fac doar la fața locului.

După ora 18 încep cursele adulților, care după cum spuneam sunt în mai multe formate incitante:

1. LINIUTA – linia dreapta de la sosire va fi impartita in 5 culoare. Se vor alinia la start cate 5 sportivi care la semnal vor pleca in sprint. Primii doi care vor trece linia de sosire aflata 350m mai departe se vor califica in semifinale si apoi finale.

Categoriile care pot participa la aceasta proba sunt: amatori masculin, elita masculina si open feminin. Clasament Separat!

2. ELIMINARE – cursa care ne-a facut celebrii. Se pleaca in pluton (maximum 60 de sportivi la start) si la fiecare tur ultimul sportiv care trece linia de sosire va fi eliminat. Ultimii 2 ramasi in cursa se vor lupta evident pentru locul 1 si respectiv 2. Sportivii prinsi din urma de catre pluton (NB: pluton, nu evadare) vor fi eliminati. In caz de defectiune se acorda 2 tururi bonificatie (depanarea se face in fata arbitrilor la linia de sosire).

Categoriile care pot participa la aceasta proba sunt: amatori masculin, elita masculina si open feminin. Clasament Separat!

3. SEMIFOND – 30 de tururi cu start in bloc. La fiecare 3 tururi se va disputa un sprint intermediar la care se vor acorda puncte primilor 5 sportivi, dupa cum urmeaza: 10, 7, 5, 3, 1. Sportivul care aduna cele mai multe puncte dupa cele 10 sprinturi este castigator. ATENTIE: sportivii prinsi din urma de catre pluton in primele 5 tururi vor fi eliminati din cursa. Sportivii prinsi din urma de catre pluton incepand cu turul 6, vor putea continua cursa, chiar sa se implice la sprinturile intermediare, insa vor fi trecuti in clasament la „-1tur”. Sportivii prinsi din urma cu 3 tururi vor fi eliminati. Pentru cunoscatori, acesta este regulamentul aceleiasi probe din Cursele de Velodrom. In caz de defectiune se acorda 2 tururi bonificatie (depanarea se face in fata arbitrilor la linia de sosire) insa sportivul nu are dreptul de a se lupta la PRIMUL sprint din momentul in care reintra in pluton.

Categoria care poate participa la aceasta proba este: amatori masculin!

4. TUR DE CIRCUIT – se pleaca in grupuri de cate 5, se parcurge un tur de circuit, primii doi calificandu-se in semifinale, finala.

Categoria care poate participa la aceasta proba este: amatori masculin!

IMPORTANT: sportivii vor putea alerga 1,2 respectiv 3 sau 4 curse achitand o singura taxa de participare. Care, cum, cand….este decizia voastra si o puteti schimba in Profil->Curse pana in momentul inchiderii inscrierilor, 22 august.

Se va premia CASTIGATORUL/CASTIGATOAREA fiecarei probe. Premiile vor fi anuntate curand!

Organizatorul isi pastreaza dreptul de a premia SUPLIMENTAR sportivi cu merite deosebite, chipesi, destepti sau de treaba :))

Înscrierile sunt deschise pe pagina competiției.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 1 =