Acum citesti
Centura HR Geonaute Bluetooth Smart 4.0 (2014)

Monitorizarea pulsului este un element de bază pentru oricine are cele mai mici intenţii sportive. Planurile de antrenament, analizele turelor şi concursurilor, toate se fac mai eficient dacă avem informaţii despre puls.

Există pe piaţă produse dedicate care măsoară şi înregistrează pulsul, atât ciclocomputere cât şi ceasuri, varietatea şi numărul acestora fiind foarte mare şi într-o gamă largă de preţuri.

În ultimii ani însă, avântul tehnologiei telefoanelor mobile, după cum se ştie, a permis crearea unor aplicaţii foarte utile de înregistrare şi monitorizare a activităţilor sportive. Foarte multă lume preferă să folosească Strava, Endomondo, RunKeeper, SportsTracker sau alte aplicaţii pentru analiza şi gestionarea turelor, folosind pe bicicletă doar un computer ieftin.

Tehnologie s-a adaptat cererii şi există pe piaţă senzori capabili să comunice cu dispozitivul mobil pe standarde compatibile, cel mai folosit dintre acestea fiind cel Bluetooth, existent practic la ora actuală pe orice telefon. S-au dezvoltat astfel senzori de monitorizare a activităţii cardiace, de viteză şi cadenţă sau podometre de alergare.

big_3164cb0eb12f49fead3abc9679ba407bPiaţa de senzori cardiaci Bluetooth este destul de bogată, dar cei de la Decathlon oferă modelul lor propriu sub marca Geonaute la un preţ mult redus faţă de concurenţă, respectiv 34.95 Euro, (139.90 RON în România), un preţ aproape la jumătate faţă de cel al concurenţei.

Senzorul Geonaute foloseşte ultima tehnologie de comunicaţii, Bluetooth Smart 4.0, standard care permite un consum foarte redus de energie şi o durată de viaţă mare a bateriei. Cu o folosire medie de 10-20 de ore pe săptămână, senzorul a funcţionat fără probleme în jur de 6 luni cu bateria CR2032 originală.

HT1n9JmFUJbXXagOFbXnConectarea la aplicaţii se face foarte uşor, senzorul începând să emită automat în momentul în care detectează activitate cardiacă. Pentru aceasta, el trebuie plasat în zona pieptului iar suprafeţele de captare ale curelei trebuie în prealabil umezite. Nu este nevoie ca senzorul să fie detectat de telefon în lista de dispozitive bluetooth, el este detectat direct de aplicaţie. Cel puţin pe sistem de operare Android, senzorul funcţionează fără probleme cu dispozitive cu versiuni mai mari de 4.0.

big_3cd7506b9c15498c9ab3dee97c653ad0Senzorul propriuzis se ataşează la centură cu două capse metalice, acest lucru permiţând spălarea centurii dacă este necesar. Partea de cauciuc a centurii este moale şi flexibilă şi nu deranjează deloc, făcându-se uitată. Partea de elastic este de o calitate acceptabilă şi nu deranjează dacă este aşezată corect, dar totuşi impresia generală este de ieftin, după o perioadă, de la transpiraţie, elasticul devenind deformat, totuşi fără să deranjeze. Reglarea se face de la o cataramă simplă iar închiderea cu un clips banal de plastic.

Senzorul beneficiază de garanţia reală de 2 ani, cei de la Decathlon fiind binecunoscuţi pentru seriozitatea lor în acest subiect când e vorba de produsele proprii.

Pentru cei ce doresc să conecteze senzorul şi la un ciclocomputer sau ceas compatibil ANT+, există şi o versiune identică dar pe acest protocol, preţul fiind acelaşi. El se poate conecta şi la telefoanele mobile, doar că numărul acestora compatibile ANT+ este destul de mic şi, de asemenea, este redus şi numărul de aplicaţii compatibile, Strava, cea mai iubită dintre acestea, nefiind pe lista celor ce acceptă acest standard,

In concluzie, personal recomand acest produs ca fiind unul de bună calitate şi cu un raport calitate preţ imbatabil. Produsul este în mod normal pe stoc în versiunea Bluetooth şi la comandă în versiunea ANT+.

Importator: decathlon.ro

Preţ: 139,90 RON

Vezi Comentarii (2)
  • Buna ziua
    Exista un aspect pe care nu l-am inteles din articolul dvs.
    – Functioneaza acest senzor si fara telefon urmand ca dupaactivitate sa se descarce rezultatele pe un telefon? Daca da , iphone il recunoate ?

    • Nu, e un senzor și nu face altceva decât să transmită spre un alt dispozitiv, nu are memorie proprie. IPhone il recunoaste dar trebuie sa fie conectat la telefon tot timpul iar pe telefon sa ruleze o aplicatie ce stie sa il citeasca (Strava, Endomondo, etc…)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

10 − nine =