Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete…
Weekend-ul care tocmai s-a încheiat am fost prezenți la Odorheiul Secuiesc, în Harghita, o zonă despre care aș putea povesti ore în șir, însă despre care voi spune doar atât: absolut superbă. Desigur, nu este vorba despre o vizită în scop turstic, ci am răspuns la invitația celor de la KeroBike, care au prezentat portofoliul de produse în noul sediu. Dacă magazinul a rămas la locul său, întreaga activitate din spate s-a mutat într-o clădire nouă, cu birouri, showroom și depozit. Iar ca să înțelegi mai bine anvergura noii construcții, o poți admira în galeria foto de mai jos.
Trecând la capitolul produse, Kero a anunțat că este importator pentru următoarele brand-uri: Kross, LeGrand (biciclete de oraș care fac parte din grupul Kross), Capriolo, Sigma, BikeForce (accesorii și echipament produse de KeroBike), WeThePeople, Nutrixxion, Spank, KMC, IXS, Weldlite, Maxxis, CST, Selle Italia, Odi și Thule. O parte din aceste produse au fost prezentate în detaliu, cu atenție sportiră asupra produselor Sigma, Maxxis, Thule și bineînțeles Kross și Legrand, despre care vom vorbi în articolul următor.
Voi sintetiza însă orele de prezentare, punctând cele mai importante produse, căci noutățile se anunță a fi interesante pentru 2016.
Sigma
Cei de la Sigma s-au concentrat mult pe ceasurile construite pentru sportivi, iar faptul că lansează 3 astfel de produse este un indiciu clar în acest sens.
RC MOVE este ceasul complet din gama Sigma. Are un ecran mare, pe care sunt afișate concomitent informații despre viteză, distanță, timpi obținuți și puls. Toate valorile sunt anunțate și auditiv după încheierea fiecărei ture. Ceasul se poate conecta foarte facil la iPhone, cu ajutorul unei aplicații, iar astfel tura este înregistrată și pe smartphone, unde sunt oferite informațiile complete. De asemenea, poți alege și melodiile preferate tot cu ajutorul acestui ceas, iar turele pot fi împărtășite cu restul prietenilor pe facebook sau twitter cu o singură apăsare de buton.
Dintre funcțiile noului ceas enumerăm % din pulsul maxim, pulsul mediu, caloriile arse, ceasul, zonele de intensitate, turele parcurse, puls maxim și minim, timp de antrenament și ceasul deșteptător, pe lângă multe altele.
O treaptă mai jos se află modelul PC 26.14. Are un ecran mai mic, este mai ceva mai ieftin, însă beneficiază de asemenea de multe opțiuni menite să-ți facă viața mai ușoară. Poate fi setat pentru zonele de intensitate, ceea ce reprezintă un real ajutor atunci când vine vorba de antrenament. Ai la dispoziție 4 zone de intensitate, de la 60 până la 90-100% din pulsul maxim. Poate înregistra de asemenea până la 50 de intervale (pe tură) și compară în permanență rezultatul cu cea mai bună tură realizată. Nu beneficiază de un sistem GPS, însă toate funcțiile importante sunt incluse. Este disponibil în trei culori dinstincte: alb, albastru și negru.
În trend se află și brățările de antrenament, cei de la Sigma lansând în acest sens noul produs Activio. Aceasta este foarte îngustă, se prinde de braț asemenea unui ceas și-ți arată câți pași ai făcut în ziua respectivă, ce distanță ai parcurs și câte calorii ai ars. Totodată îți arată nivelul de activitate din acea zi și folosește bluetooth-ul pentru a transmite aceste informații către smartphone sau către aplicația ce se poate instala pe PC.
Pentru a rămâne motivat în permanență îți poți seta numărul de pași pe care vrei să-i faci zilnic, însă brățara are incluse câteva funcții prin care-ți va răsplăti efortul. Spre exemplu, la 10.000 de pași zilnic vei primi o cupă de aur, pe când la 5.000 de pași, vei primi o cupă din bronz. Toate acestea pot fi însă individualizate după bunul plac. Este disponibilă în 3 culori: albastru, roz și negru.
Trecând mai departe la gama de produse, cei de la Sigma lansează și un nou ciclocomputer, modelul PURE 1 ATS. Este vorba despre un produs cu design minimalist, cât se poate de simplu însă foarte eficient. Îți spune cu precizie cât de rapid ești, câți kilometri ai parcurs și în cât timp. Este de asemenea foarte ușor de instalat și nu ocupă foarte mult loc pe ghidon: are o lățime de 29mm și o înălțime de 45 de mm, suficient încât valorile să fie foarte vizibile. Are un singur buton prin care poți naviga prin meniu.
Urmărind conceptul de simplitate, cei de la Sigma oferă și o lumină pentru bicicletă care indică atunci când frânezi. Cântărește doar 6 grame și măsoară 3x3cm, fiind compatibilă cu toate frânele mecanice ce folosesc un cablu de frână. Este disponibilă în 5 culori, iar bateria promite o autonomie cât se poate de bună: 100.000 de frânări. Este rezistent la apă, utilizează LED-uri puternice și se montează foarte facil și rapid cu ajutorul unui imbus de 2.5mm.
Maxxis
Pentru noul sezon Maxxis a revizuit serios întreaga gamă de anvelope, utilizând materiale mai bune și mai performante. Cinci anvelope pentru mountainbike însă, reprezintă cele mai importante noutăți, meritând a fi menționate în mod deosebit.
Crossmark II este versiunea îmbunătățită a anvelopei deja notorii, reproiectată pentru a oferi mai multă viteză și mai multă aderență. Crampoanele centrale sunt mult mai apropiate, iar cele laterale mai distanțate pentru aderență sporită în viraje. Este disponibil doar în versiunea 27.5×2.25, pliabilă, cu o greutate de 685 de grame în varianta TR și 735 de grame, în varianta EXO/TR.
Agressor este o nouă anvelopă pentru enduro, un produs așteptat de fanii mărcii. Aceasta va fi disponibilă cu noua carcasă Double Down, care va oferi protecție suplimentară împotriva penei de cauciuc. Pot fi transformate în tubeless și sunt disponibile în două variante: una cu 60TPI și cealaltă cu 120TPI. Ambele versiuni pot fi livrate în formatul 27.5×2.30 și cântăresc între 885 și 1.050 de grame. Anvelopa este gândită pentru a oferi o tracțiune cât mai bună și o aderență excepțională în viraje.
Tot pentru enduro, dar și pentru iubitorii de All-Mountain, va fi disponibilă anvelopa Tomahawk. Rulează mai rapid decât modelul Agressor însă mizează și mai mult pe aderența în viraje, un lucru ușor de observat din construcția cu crampoane laterale mari. Este gândită pentru a face față pe orice tip de teren și este disponibilă în numeroase versiuni, pentru roată de 26, 27.5 și 29. Cea mai ușoară variantă cântărește 775 de grame, pe când cea mai grea pune pe cântar 1.070 de grame (29×2.30).
Minion SS vine într-o versiune rapidă, cu crampoane centrale apropiate și mici, dar cu crampoane laterale mari, pentru o aderență desăvârșită în viraje. Anvelopa este disponibilă pentru roți de 27.5 și 29 de inch, având o lățime de 2.3 inch. Cântărește între 745 și 810 grame, în funcție de versiune.
Ultima, dar nu cea din urmă, este anvelopa Race TT, reproiectată pentru a oferi o viteza de rulare mai mare, protecție împotriva penei de cauciuc și pentru tracțiune mai bună. Chiar dacă este o anvelopă populară, va fi disponibilă doar pentru roțile de 27.5 și 29 de inch, cu o lățime de 2 inch. Greutatea minimă este de 585 de grame.
Thule
Suedezii de la Thule pregătesc pentru noul sezon un nou suport pentru bicicletă, noul ProRide 598, înlocuindu-l astfel pe popularul ProRide 591. Noul suport va avea o prindere diferită, mai faci de accesat și va putea găzdui chiar și fatbike-uri, cu anvelope foarte late (prinderea roții se face acum pe diagonală). Rotița de prindere este de asemenea mai mare și mai ergonomică, iar capacitatea de transport a fost mărită la 20 de kg, făcându-l astfel potrivit și pentru bicicletele electrice.
Nou este de asemenea și Thule Sprint, cel care permite transportul unei biciclete prin demontarea roții de față. Astfel, roata de spate este prinsă cu o chingă, iar în partea frontală, prinderea se face de furcă. Este compatibil cu furcile care au montat un etrier de frână și este cel mai aerodinamic suport pentru transportul bicicletei pe acoperișul automobilului.
Thule Pack n Pedal este o nouă geantă, care va putea fi montată pe lateralele bicicletei, venind cu soluții inovative ce asigură un montaj facil, rapid și sigur. Partea de jos a genții are un magnet care se fixează de portbagajul bicicletei, materialul este rezistent la apă, iar imediat ce o scoți de pe bicicletă o poți transforma imediat în geantă de umăr.
Toate produsele Sigma, Maxxis și Thule vor fi disponibile prin KeroBike începând cu această toamnă.
Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete testate și evaluate în mod obiectiv. Pedalează din 1998 pe mountainbike și din 2009, aproape zilnic, pe site-ul de față.